2022-03-08 11:45Medlemsinfo

Ingen puls utan din – kampanjen fortsätter…

Den 9 november 2021 lanserades den nationella kampanjen INGEN PULS UTAN DIN* med 40 medverkande städer som avsändare. Kampanjen fick ett bra genomslag runt om i landet, inte minst tack vare varje medverkande stads lokala insatser i press och sociala medier. En ny arbetsgrupp har bildats som planerar nästa kampanj. Beräknad lansering blir senvåren 2022 då vi hoppas bli ännu fler städer. Du hänger väl på!

Den nya arbetsgruppen består av Aljoša Lagumdžija, centrumchef, Södertälje City Johanna Stockelid, Innerstaden Göteborg, Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare, City Trollhättan och Stina Storm, vd Norrköping, NKPG City i Samverkan AB. Från Svenska Stadskärnor ingår Björn Bergman, vd och Erika Braun, kommunikatör som bistår med stöd och support.

 

 

 

 

 

Koncept:  #ingenpulsutandin

Efter utvärderingen av föregående kampanj satsar vi nu  på en positiv tonalitet som länkar samman våra handlingar med konsekvenser för stadskärnan. Om du vill se hur förra kampanjen såg ut Googlesök på Ingen puls utan din och #ingenpulsutandin så ser du av inlägg från medverkande städer, press och sociala medier.

Välkommen med din anmälan!

För att veta vilken budget vi har att utgå ifrån behöver vi veta hur många städer som medverkar. Ju fler vi  blir desto mer kan vi göra för att få större genomslag.

Skicka din anmälan med faktureringsuppgifter snarast dock senast den 21 mars till erika.braun@svenskastadskarnor.se                                        

Fakta

Målet är att vi ska arbeta långsiktigt med budskapet och förhoppningen är att konceptet ska leva i flera år och utvecklas efterhand. Kampanjens ursprungliga syfte var att besvara frågan ”Varför behöver vi våra stadskärnor?” samt förtydliga vilket ansvar och vilken påverkan vi invånare och besökare har på våra stadskärnor. Den belyste också hur alla våra handlingar har betydelse långsiktigt, för framtiden.

Gemensam lansering: Vi lanserar kampanjen under våren och trycker på knappen samtidigt i hela Sverige. Kampanjmaterial kommer att skickas till er i god och vi kommer att hålla er uppdaterade så att ni kan komplettera den med era övriga aktiviteter.

Kostnad: För Key City Group-stad 5 000 kr  och för övriga städer 2 500 kr, moms tillkommer.

Detta ingår: tillgång till digitalt och tryckt original baserat på ny kampanj, synlighet på kampanjens hemsida (landningssida på Svenska Stadskärnor hemsida) pressmeddelande samt texter till egen hemsida, sociala medier samt tidsplan. 

Frågor? Du är välkommen att kontakta oss i arbetsgruppen om du har några frågor eller är intresserad av att delta i kampanjarbetet.

Aljoša Lagumdžija    Johanna Stockelid    Marcus Pallvid    Stina Storm


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med Sveriges kommuner och regioner, SKR samt över 200 enskilda kommuner och företag, samverkansorganisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges Centrumutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.