2023-03-17 07:45Medlemsinfo

En fabulös mix av talare och goda exempel på Årskonferensen

Nu är konferensprogrammet så gott som komplett. Över 60 talare med olika specialistkompetenser inom stadsutveckling, 20 partnerseminarier, underhållning med skratt- och dansgaranti, stadsvandring, kallbad, cityyoga, bankett, prisutdelning och goda exempel från våra medlemsstäder – allt förpackat i en totalupplevelse som du inte vill missa! Kom redan 30 maj och stanna gärna lite längre och njut av Helsingborg och dess omnejd!

Surfa in på vår hemsida och ta del av det fullspäckade programmet. Anmäl dig, dina kollegor och din styrelse här. Ta med stadens politiker. Vi har en särskild skräddarsydd programpunkt för dem. Boka hotell och resa i god tid. 

Varmt välkommen till Årskonferensen i Helsingborg! 

Information från våra Preferred Partners 

Webinarium 5 april kl 10.00

Trender & verktyg för centrumutveckling på mindre orter 

Hur kan man skapa och bibehålla levande och trygga centrumkärnor när förutsättningarna för kommersiella verksamheter och aktörer har förändrats kraftigt?  
Vilka framtida möjligheter och utmaningar finns? Vilken fakta behövs som beslutsunderlag? Hur kan man framöver arbeta för att involvera olika aktörer och gemensamt enas om målsättning och vision för ett centrum, samt vad ska ingå i en handlingsplan för att nå dit? Det kommer diskuteras på detta kostnadsfria webinar..

För mer information och anmälan läs här.

 

 

Djungellekplats fick pris på Arkitekturgalan

Att anlägga temalekplatser har blivit ett allt vanligare sätt för både trånga, nybyggda bostadskvarter och andra underprioriterade områden. I samband med H22 gav Helsingborg Stad ett uppdrag att arrangera en temalekplats i Dockanparken. Uppdraget gick till Krook & Tjäder som i sin tur beställde utrustningen från vår Preferred Partner CADO. Resultatet blev Djungellekplatsen, som fick priset Landmärket under Arkitekturgalan den 13 mars i år för bästa landskapsarkitektur. 

Läs mer om priset här och om Cado här.

TIPS: SKNT:s Årskonferens 3-5 maj i Trelleborg

Tema: Vinster i kommunal samverkan

Vi samverkar med SKNT och vill gärna uppmärksamma deras konferens den 3-5 maj i Trelleborg. Bland talarna finna tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt och vd:n för Mellby gård Johan Andersson. På plats finns även ”husforskare” Brita Hermelin från Linköpings universitet som föreläser om hur en kommun bäst organiserar sin näringslivsutvecklingsverksamhet. För anmälan och mer information om konferensprogrammet se här.


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkans-organisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.