2021-01-29 10:03Medlemsinfo

400 000 viktiga beslutsfattare har blivit påminda om oss – igen!

”Samverkan mellan offentliga och privata aktörer är bästa vägen framåt”

”Levande och trygga städer – dygnet runt”

Det är några ytterligare rubriker på artiklar i den fjärde upplagan av magasinet Levande Städer som denna vecka gått med som specialbilaga i Dagens Industri och Dagens Samhälle. 400 000 viktiga beslutsfattare, företagsledare och tjänstemän inom stat, region och kommun har blivit påminda om vårt arbete och samverkans betydelse i såväl kristider som inför omstarten för fortsatt stads- och platsutveckling.

Läs här och sprid gärna länken i ditt nätverk.


Årskonferensen 15-16 september i Östersund

Foto: Ulrika Vendelbo

Per Schlingmann är en av talarna på årskonferensen. Han kommer att prata om ”Framtidens städer i en postcorona värld” om hur pandemins restriktioner påskyndar omvandlingen av våra städer. Vad växer fram när den traditionella handeln utmanas, arbetslivet förändras och nya transportmedel växer fram? Hur skapar man attraktion i denna nya värld? Vad kan större städer lära av mindre och tvärtom? Inom kort kan ni börja anmäla er och boka hotell.


Vem blir Årets Stadskärna 2021?

På bankettkvällen den 15 september korar vi Årets Stadskärna 2021. Sista datum för att skicka in intresseanmälan är den 28 februari maila till anmalan@svenskastadskarnor.se Ifyllda ansökningshandlingar ska vara inlämnade senaste den 30 april 2021.


Vem blir Årets Centrumutvecklare 2021?

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare delas ut för 10:e gången i år. Första gången utmärkelsen delades ut var 2012 till Rosemarie Lindström för sina insatser i Växjö Stadskärna. Förra året gick priset till Maria Fors, Västerås City och dessförinnan till Hanna Candell, Helsingborg City, Sussi Sakofall, Ludvika, Björn Mortensen, Kalmar, Per Eriksson, City i Samverkan, Stockholm, Annika Boman, Västervik Framåt, Magnus Thomson, då Tibro kommun och Henrik Olsson, tidigare Kungsbacka Innerstad. Nu är det dags att nominera kandidater till Årets Centrumutvecklare 2021 Nomineringen sker via denna länk där nomineringsblanketten finns. Ifylld ansökan skickas därefter till ordförande@sverigescentrumutvecklare.se senast den 28 februari.Vinnaren koras i samband med Sveriges Centrumutvecklares digitala årskonferens den 19 maj. 


WEBINARS

NYHET: Fokus 59 minuter 4 mars kl 10.00

Tema: Hur fyller vi tomma lokaler i centrum?

Det är tuffa tider för våra städer och stadskärnor. Alla kämpar för sin överlevnad och gör sitt yttersta för att följa restriktioner och samtidigt försöka erbjuda bra service och upplevelser till sina besökare. I det första ”FOKUS 59 minuter”-webinar har vi lediga lokaler i centrum som tema, något som påverkar totalupplevelsen av våra centrum, stråk och gator.

•  Hur och med vad fyller vi dem för att skapa liv och rörelse på kort sikt?

•  Vad behöver vi tänka på när det gäller utbudsmixen på längre sikt?

•  Vilka framgångsfaktorer gäller i framtiden?

•  Vad förväntar sig morgondagens citybesökare?

Inbjudna gäster är Isabel Gölles, Platsvision, Jesper Örtengren, Vasakronan och Anna Liljenby, Fastighetsägarna GFR, som alla har en bred och lång erfarenhet av fastighetsbranschen både i rollen av att vara hyresgäst, hyresvärd och etableringsansvarig. Vi får även ta del av några goda exempel från bl a Karlstad och Ängelholm. Denna webinarserie vänder sig endast till medlemmar i Sveriges Cetnrumutvecklare och Svenska Stadskärnor. Välkommen med din anmälan här 

Notera även kommande datum 6 maj, 8 april, 3 juni, 2 september 7 oktober, 4 november och 2 december.


•  25 mars kl 08.30-09.30 BID FORUM

– Hur kan den lokala samverkansorganisationen utvecklas och förändras med Svenska Stadskärnors BID-modell? Boka in datumet redan nu, program kommer.


Våra utbildningar

16-17 mars UCM BID-Managerutbildning, genomförs digitalt Läs mer här

21-23 april UCM Basic Stads-, plats- och centrumutveckling i Malmö. Läs mer här

4-6 maj UCM Personligt Ledarskap läs mer här 

12-14 okt UCM Det coachande ledarskapet läs mer här 

2-4 november UCM Basic Stads-, plats- och centrumutveckling, program kommer


Tips från en medlem

Den 3-5 februari arrangeras Science Week 2021 i Södertälje med många intressanta digitala seminarier. Vår medlem Södertälje City kommer hålla i tre av dem: ”Stadslivet kommer tillbaka”, ”Framtidens stadskärna” och ”Hur bygger vi strategiskt en attraktiv stadskärna tillsammans?” Deltagandet är kostnadsfritt och sänds fredag den 5 februari. Mer informtation hittar du på Södertälje Citys hemsida.

Här kan du se samtliga seminarier: 


INFORMATION FRÅN VÅR PARTNER NOLA

Toppmodernt utegym i stilren design

Nola satsar på att få folk i rörelse utomhus med sitt prisbelönta Kebne utegym.
Under 2020 gjordes en nysatsning på utegymmet med nya förbättrade dimensioner som lanserats nu 2021 och en ny träningstjänst till Kebne utegym. Träningstjänsten togs fram i samarbete med Summit Calisthenics för att förtydliga hur utövare kan använda Kebne utegym genom att träna med sin egen kroppsvikt som motstånd. På tränings-tjänsten hittar man träningspass i videoformat för alla nivåer, oavsett om man är totalt otränad eller redan har en god fysik. Med Kebne utegym och dess multifunktionella moduler samt denna träningstjänst blir utomhusträning med egen kroppsvikt tillgänglig för alla!

Läs mer om Kebne utegym här  Ta en titt på träningstjänsten här: 
 

Kontaktperson:
 Axel Karlsson, säljansvarig & Affärsutveckling Kebne Utegym +46730454614  axel@nola.se

 


 


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Våra främsta partners är Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige. Vi samlar ca 200 organisationer och kommuner och är representerade av medlemmar i 105 svenska orter och städer.