2023-03-06 13:47Pressmeddelande

Mässprofilen och Conventum lanserar ny vinmässa i Örebro

Stanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor, Michelle di Zazzo Hellman, mässansvarig Svenska Dryckesmässor och Anders Karlsson, Platschef ConventumStanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor, Michelle di Zazzo Hellman, mässansvarig Svenska Dryckesmässor och Anders Karlsson, Platschef Conventum

I helgen arrangerades Örebro Vinmässa för sista gången när det nu står klart att restaurang- och mässprofilen Stanley Wong med sitt företag Svenska Dryckesmässor tillsammans med  Conventum lanserar en ny vinmässa från och med april 2024.

– En cirkel är sluten när vi kommer tillbaka dit det en gång började, säger Stanley Wong.

– Det känns kul och spännande att åter igen får jobba tillsammans med Stanley och hans gäng. Vi är övertygade att våra gemensamma kompetenser kommer att innebära att vi nu kommer att kunna erbjuda Örebro med omnejd en ännu större, intressantare och mer innehållsrik vinmässa, säger Anders Karlsson,  platschef på Conventum.

 

Stanley Wong driver sedan 2010 företaget Svenska Dryckesmässor som idag är Sveriges största arrangör av dryckesmässor. Företaget arrangerar flertalet framgångsrika mässor som lockar 80 000 besökare varje år.

Stanley Wong är en välkänd Örebroprofil som bland annat drivit restaurangerna Shanghai och Wongs. 2008 fick han uppdraget av Conventum att starta en öl- och whiskyfestival i Örebro och i uppdraget ingick även att förvalta vinmässan Chateau Grand Cru. Efter två år hos Conventum startade entreprenören mässor i egen regi och först ut blev en mässa i Karlstad. Idag arrangerar man elva mässor i sex av Sveriges sju största städer varav en är Sveriges och Nordens största dryckesmässa med dryga 24 000 besökare.

Från och med 2024 är Wong med kollegor tillbaka där det en gång började när man inleder ett samarbete Conventum och startar den nya vinmässan Örebro Vin & Deli.

– Örebro är en uppskattad stad bland våra utställare så det känns jättekul att få komma tillbaka dit det en gång började och få jobba tillsammans med Conventum igen. Det är som att en cirkel är sluten, säger Wong.

Conventum är en av Sveriges mest populära mötesanläggningar och bland dom första att arrangera dryckesmässor när man tog över Chateau Grand Cru och startade Örebro Öl & Whiskyfestival. Chateau Grand Cru genomfördes till en början på Örebro Slott innan man flyttade den till den då nybyggda Conventum Arena.

– Örebro Slott erbjöd en fantastisk miljö men hade tyvärr utmaningar sett till logistiken och taket för besöksantalet var för lågt. Tack vare arenan kunde vi erbjuda en luftigare och bättre upplevelse för våra besökare berättar Anders Karlsson, Platschef Conventum.

– Ja jag minns utmaningarna när alla utställare skulle upp med sina viner till de olika våningsplanen fyller Wong i.

Arrangörerna har redan påbörjat ett samarbete i Västerås där Svenska Dryckesmässor arrangerat mässor sedan 2012 och Conventum nu tagit över kongressanläggningen som nu går under namnet Västerås Kongress. Därifrån var inte steget långt att även fortsätta samarbetet på hemmaplan.

– Stanley och hans kollegor är proffs på den här typen av arrangemang och arrangerar flera av de mest populära dryckesmässorna i Sverige. Dom har ett gott rykte hos såväl andra anläggningar, utställare och besökare berömmer Anders sina nya kollegor.

– Vi tror att vi kan komplettera varandra jättebra och leverera en riktigt bra vinmässa här i Örebro. Vi har en lång erfarenhet av konceptet och Conventum är proffs på det vi efterfrågar hos en partner, dom har kunnig personal, fina anläggningar och resurser gällande den logistik som den här typen av arrangemang behöver, säger Wong.

Örebro Vin & Deli arrangeras 26 – 27 april 2024 på Conventum Arena och blir Svenska Dryckesmässors tolfte mässa.
– Örebro är vår hemmastad och vi ser fram emot att få leverera en fantastisk dryckesupplevelse tillsammans med Conventum på hemmaplanOm Svenska Dryckesmässor

Svenska Dryckesmässor är Sveriges största arrangör av dryckesmässor. Vi arrangerar tolv årligt återkommande dryckesmässor i Sverige som besöks av cirka 80 000 personer varje år.


Kontaktpersoner

Minny Källman
Marknadsansvarig, Svenska Drycksmässor
Minny Källman
Stanley Wong
VD, Svenska Dryckesmässor
Stanley Wong
Anders Karlsson
Platschef Conventum
Anders Karlsson