2024-06-26 13:07Pressmeddelande

Linköping får ny mässa med fokus på öl- och spritdrycker

Destillat, öl och drinkar på nya mässan Öl & Sprit Linköping.Destillat, öl och drinkar på nya mässan Öl & Sprit Linköping.

April 2025 är det premiär för en ny dryckesmässa i Linköping, Öl & Sprit Linköping blir en mässa med öl, drinkar och spritdrycker som rom, gin och whisky. Bakom mässan står Sveriges största arrangör av dryckesmässor som är kända för varumärken som En Öl & Whiskymässa i Göteborg, Öl & Sprit Stockholm och Vin i Linköping.

Öl & Sprit Linköping arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Visit Linköping som sedan tidigare arrangerar den populära vinmässan Vin i Linköping tillsammans.

– Vin i Linköping är en riktigt uppskattad mässa av såväl utställare som besökare så att nu få lansera ännu en mässa tillsammans med våra kollegor på Visit Linköping känns fantastiskt roligt, säger Hanna Wreeth, Mässansvarig på Svenska Dryckesmässor.

Svenska Dryckesmässor och Visit Linköping har arrangerat populära mässan Vin i Linköping tillsammans på Konsert & Kongress sedan 2013. Att utöka samarbetet med ännu en mässa är något som båda parterna ser fram emot.

– Det är alltid roligt att få öppna upp huset till publika arrangemang och med erfarenheten av vinmässan vet vi att vi kan se fram emot en riktigt rolig helg. Det blir också något nytt för Linköpingsborna med ett evenemang som erbjuder ett stort utbud när man samlar öl, sprit och drinkar under samma helg, säger Jennie Kullman, projektledare på Visit Linköping.

Svenska Dryckesmässor är Sveriges största arrangör av dryckesmässor och har stort erfarenhet av att skapa populära evenemang för dryckesentusiaster runt om i landet. I portföljer har man bland annat varumärken som En Öl & Whiskymässa i Göteborg som är Nordens största dryckesmässa och Öl & Sprit Stockholm som hade premiär 2023.

– Vi har ju haft utställare med både öl, destillat och drinkar på Vin i Linköping som alla varit väl uppskattade av besökarna. Sedan är ju intresset för öl fortsatt stort och intresset för drinkar och destillat är större än någonsin. Det ser vi både på våra andra mässor och på landets restauranger blir det allt vanligare att man serverar både drink- och ölpaket utöver vinpaket till sina avsmakningsmenyer och måltider. Vi har också förstått att det finns ett whiskynäste här i Östergötland så därför känns det självklart att starta den här typen av mässa här i Linköping, avslutarHanna.

Öl & Sprit Linköping arrangeras på Linköping Konsert & Kongress 4-5 april 2025.


Om Svenska Dryckesmässor

Svenska Dryckesmässor är Sveriges största arrangör av dryckesmässor. Vi arrangerar tretton årligt återkommande dryckesmässor i Sverige som besöks av cirka 85 000 personer varje år.


Kontaktpersoner

Hanna Wreeth
Mässansvarig
Hanna Wreeth