2021-10-26 10:53Pressmeddelande

Försäljningsstatistik 2020

Svensk Egenvård kan i samarbete med Euromonitor nu presentera försäljningsstatistik för den svenska egenvårdsmarknaden 2020 och en prognos för 2021.

 

Pandemin har gjort att konsumtionsmönster och försäljningsmönster har förändrats. Det har gjort att sammanställningen tagit längre tid än vanligt. Men det är spännande siffror som framkommer;

 

  • Kosttillskott och vitaminer växte ovanligt starkt under 2020 med 6,3%. Försäljningen av D-vitamin steg med hela 28% under 2020.

 

  • Allt fler köper sina kosttillskott på nätet. Internetförsäljningen är nu den klart största försäljningskanalen med 28% av försäljningen.

 

  • Försäljningen av sportnutrition minskade med 2,5% under 2020 som en tydlig effekt av stängda gym och minskat idrottande. Under 2021 har dock försäljningen tagit fart ordentligt och prognosen är en tillväxt på hela 9,4%.

 

Ladda ned statistiken här

 Om Svensk Egenvård

Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag inom egenvårdsbranschen. Branschorganisationen Svensk Egenvård samlar leverantörer av natur- och växtbaserade läkemedel, kosttillskott, sportnutrition, viktminskningsprodukter, kosttillskottsliknande medicinteknik och hälsosamma livsmedel på den svenska marknaden. Vårt uppdrag är att förmedla kunskap om egenvård till konsument, media och samhällets beslutsfattare samt att ge våra medlemsföretag stöd och information. Svensk Egenvård är medlemmar i den europeiska branschorganisationen Food Supplements Europe.

Kontaktpersoner

Mats Nilsson
Verkställande Direktör
Mats Nilsson