2024-03-27 13:30Pressmeddelande

Sundsvall Energi får mycket väl godkänt i kundnöjdhet 2024

Mycket väl godkänd - 2024 emblem

Resultatet från årets kundundersökning är här. För fjärde gången i rad får Sundsvall Energi mycket väl godkänt i kundnöjdhet och behåller sin ranking fem i landet i Supportföretagets dynamiska Energibolagsindex.

Sundsvall Energi genomför vartannat år en nöjd-kund-index-undersökning (NKI-undersökning). Undersökningen bygger på kvalitativa intervjuer med slumpmässigt utvalda privat- och företagskunder och visar på att bolaget ligger på en fortsatt mycket hög kundnöjdhetsnivå med ett nöjdhetsindex på 78,89 (skala 0-100).

Trots att bolaget har ett litet tapp totalt i nöjdhetsindex från föregående mätning (79,57) så är detta marginellt. I denna tid, på vissa håll turbulent för branschen, ser Supportföretaget inte alltför sällan avsevärt större tapp i nöjdhetsindex på andra håll över landet än vad Sundsvall Energi uppmäter under samma period. Vilket är en bedrift.
Betyget Mycket väl godkänt är toppklass att behålla i en tid när energibranschen står svajigt med stora utmaningar på flera håll i branschen.

Högst i topp är leveranssäkerheten, bemötande och kompetens. Sundsvall Energi förbättrar resultatet inom området leveranssäkerhet och 100 % av kunderna svarar att de upplever leveranssäkerheten på fjärrvärmen som mycket bra och ganska bra.

Särskiljande är att Sundsvall Energi upplevs som ”bra”, ”fungerar” och ”lokala”, det går att avläsa dels i den första imagefrågan där kunden ska beskriva bolaget med endast ett ord. Vidare visar resultatet att ordet ”stabilt” tagit en ännu större plats när kunden tänker på Sundsvall Energi jämfört med föregående mätning för två år sedan.

- Vi vill rikta ett stort tack till våra kunder för att de ger oss ett sådant fint betyg och värdefull feedback i vårt fortsatta arbete med att upprätthålla och förbättra den höga kundnöjdheten, säger Fredrik Ekwurtzel, affärsutvecklingschef på Sundsvall Energi.


Om Sundsvall Energi

Målet och drivkraften för oss på Sundsvall Energi är att vår verksamhet ska vara bra både för människorna och miljön samt bidra till Sundsvallsregionens fortsatta utveckling. Våra erbjudanden till kund ska ha höga miljö- och klimatprestanda. Den huvudsakliga produktionen av fjärrvärme och el sker vid Korstaverket. Vid Blåberget hanterar vi avfall för material- och energiåtervinning samt deponering. Sundsvall Energi ägs av Sundsvalls kommun och ingår i Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Fredrik Ekwurtzel
Affärsutvecklingschef
Fredrik Ekwurtzel
Nina Norrbin
Kommunikationsstrateg
Nina Norrbin