2024-06-17 08:09Pressmeddelande

Projekt Phoenix vidare för ägarens ställningstagande

Fasad KorstaverketFasad Korstaverket

Sundsvall Energis styrelse har nu tagit beslut i att gå vidare med att begära ägarens ställningstagande till projekt Phoenix.

- Projekteringsarbetet är nu så moget att det är dags för oss i styrelsen att gå vidare och lyssna på ägaren, kommunfullmäktiges, ställningstagande till projektet. Det här är ett viktigt och nödvändigt steg för Sundsvall Energi att fortsätta växa och ett viktigt steg på vägen till att möta framförallt Sundsvalls klimatmål om klimatneutralitet 2030, säger Jonas Borg, styrelseordförande Sundsvall Energi.

- Det är glädjande att styrelsen finner att vi levererat ett gediget projekteringsjobb och ett genomarbetat underlag, säger Bjarne Öberg, produktionschef Sundsvall Energi.

Nu följer en intern beslutsprocess via Stadsbacken och därefter i kommunen som preliminärt beräknas kunna avslutas under februari 2025.



Om Sundsvall Energi

Målet och drivkraften för oss på Sundsvall Energi är att vår verksamhet ska vara bra både för människorna och miljön samt bidra till Sundsvallsregionens fortsatta utveckling. Våra erbjudanden till kund ska ha höga miljö- och klimatprestanda. Den huvudsakliga produktionen av fjärrvärme och el sker vid Korstaverket. Vid Blåberget hanterar vi avfall för material- och energiåtervinning samt deponering. Sundsvall Energi ägs av Sundsvalls kommun och ingår i Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Bjarne Öberg
Produktionschef
Bjarne Öberg
Nina Norrbin
Kommunikationsstrateg
Nina Norrbin
Jonas Borg
Styrelseordförande
Jonas Borg