2020-12-08 05:30Pressmeddelande

Oförändrat fjärrvärmepris för Sundsvalls näringsidkare

SundsvallSundsvall

Även under 2021 kommer årspriset på fjärrvärmen i Sundsvall att lämnas oförändrat för näringsidkare. Detta motiveras bland annat med att bolaget bedömer att Coronapandemins ekonomiska genomslag främst mot lokala näringsidkare lett till ett stort ekonomiskt bortfall för flertalet av dessa.
 
- I denna samhällssituation bedömer vi att det inte är rimligt att höja fjärrvärmepriserna till kommande år, säger Fredrik Ekwurtzel, Affärsutvecklingschef vid Sundsvall Energi.
 
 
För villakunder kommer en ny prismodell för fjärrvärme att börja gälla från och med 1 januari 2021. Detta för att fjärrvärmepriset på ett tydligare sätt ska spegla kostnaden för att producera och leverera värme.
 
- Modellen utgår från en kostnadsbaserad prissättning och medför i sig ingen kostnadsökning sammantaget för våra kunder, utan det är ett så kallat nollsummespel, men beroende på uttagsmönster kan kunderna dock få både ökade och minskade kostnader, säger Fredrik Ekwurtzel.
 
Sedan 2014 är Sundsvall Energi medlem i Prisdialogen, en nationell modell för både lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärmen. Den årliga prisdialogen omfattar två sammanrådsmöten med ett urval av bolagets större företagskunder i syfte att öka bolagets transparens och stärka kundernas ställning på värmemarknaden.
 
- Genom Prisdialogen åstadkommer vi en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring som i sin tur bidrar till ett ökat förtroende för Sundsvall Energis prissättning, säger Fredrik Ekwurtzel.
 
 
Fotnot:
Beslut om oförändrat årspris på fjärrvärme innefattar även fjärrvärmenäten i Kvissleby, Matfors, Lucksta, Liden och Indal. Aktuella prislistor återfinns på www.sundsvallenergi.se, information om Prisdialogen återfinns på www.prisdialogen.se.



Om Sundsvall Energi

Sundsvall Energi producerar, levererar och säljer energi i form av fjärrvärme och el. Dessutom tillvaratar vi samt förbränner regionens avfall. Den huvudsakliga produktionen av fjärrvärme och el sker vid Korstaverket, där vi även energiåtervinner avfall. Vid Blåberget hanterar vi avfall för material- och energiåtervinning samt deponering.


Kontaktpersoner

Fredrik Ekwurtzel
Affärsutvecklingschef
Fredrik Ekwurtzel