2015-03-13 09:34Pressmeddelande

12 föreningar kvar i kampen om 120.000 kronor i Energichansen

Dansare, fotbollsspelare, konståkare, körsångare samt motorklubb är bara ett urval av de 12 finalister som gick vidare efter juryns överläggning. Föreningar av alla slag har lyckats blidka Energichansens jury och tagit sig till finalomgången. Av 36 bidrag återstår nu 12 föreningar kvar i matchen om prissumman på 120 000 kronor från Sundsvall Energi.

- Den här tävlingen har en bredd som jag gillar, sponsorpengar kan göra väldigt mycket för en enskild förening. Sponsorpengar behövs till verksamheterna oavsett om det är inom idrott, kultur eller konst säger Susanne Bertlin, sångerska, som sitter med i juryn för tredje året i rad.

I år blev det rekord i antal ansökningar till sponsortävlingen. Hela 36 föreningar hade skickat in fullständiga och godkända tävlingsbidrag av hög kvalitet.

- Det märks tydligt att detta är tredje året. Nu har Energichansen blivit välkänt och föreningarna har förstått hur viktigt det är att visa kreativitet, behov och motprestation i tävlingen, säger Marcus Hedman, Marknadschef, Sundsvall Energi.

Nu återstår omröstningen och det är föreningarnas fans som ska göra jobbet. Finalomgången startar den 12 mars kl 12:00 och alla som vill kan rösta på tävlingens webbplats energichansen.se med upp till tre röster per dag på sina favoriter. Den 23 mars fördelas prissumman på 120 000 kronor procentuellt till de tolv finalisterna utifrån det antal röster de fått från allmänheten när röstningen stängs den 22 mars. Nytt för i år är "Juryns Val" vilket innebär att juryn har lagt sina röster på ytterligare tre tävlingsbidrag utöver de tolv finalisterna som även de kommer att offentliggöras och tilldelas en prissumma den 23 mars.

Juryn för Energichansen 2015 bestod av konstnären Christian Beijer, fotbollstränaren Elisabeth Leidinge, sångerskan Susanne Bertlin, skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg samt Sundsvall Energis VD Anders Jonsson och marknadschef Marcus Hedman.

För mer information, kontakta:

Marcus Hedman, Marknadschef, Sundsvall Energi, 070-370 47 26
Linda Niia, Marknadskommunikatör, 073-270 21 01

De 12 finalisterna är: Attitude, Selånger FK, Sundsvalls Slalomklubb, Sundsvalls Ridklubb, Sundsvalls Popkör, Sundsvalls AIK brottning, Sundsvalls Simsällskap, KK Iskristallen, Njurunda Motorklubb, Sundsvalls Boxningsklubb, Nolby Alpina SK, Fancy Cheer Sundsvall


Om Sundsvall Energi

Sundsvall Energi producerar, levererar och säljer energi i form av fjärrvärme och el. Dessutom tillvaratar vi samt förbränner regionens avfall. Den huvudsakliga produktionen av fjärrvärme och el sker vid Korstaverket, där vi även energiåtervinner avfall. Vid Blåberget hanterar vi avfall för material- och energiåtervinning samt deponering.