2017-11-22 07:52Pressmeddelande

5 rätter du inte ska missa på Stadshuskällarens julbord

Magnus Santesson, köksmästare på Stadshuskällaren delar med sig av sina favoriter på årets julbord
Magnus Santesson, köksmästare på Stadshuskällaren delar med sig av sina favoriter på årets julbord

Nu drar julbordssäsongen igång och Stadshuskällaren slår upp portarna för sitt julbord lördag 25 november. Stadshuskällarens julbord dukas varje år upp med klassisk julmat såsom sill, charkuterier, varma rätter och gottebord och självklart finns det inslag av vilt i olika former. Julbordet är årets mest arbetsintensiva period och köksmästare Magnus Santesson är mitt i förberedelserna. Så vad är det på årets julbord som man inte ska missa. Magnus tipsar om fem rätter som är hans personliga favoriter.

Revbensspjäll
Våra revbensspjäll är urbenade och kryddade med ingefära, julmust, öl senapsfrö m.m. Dom är riktigt mjälla och riktigt goda.

Björnkorv
Björn är en ovanlig köttråvara och har man aldrig smakat tidigare så bör man testa. Björn har en lite sötare viltsmak och vår korv har vi även kryddat med enbär och timjan.

Inkokt lax
Den inkokta laxen tillagar vi på klassiskt vis och serverar den med picklad rödlök. Prova tillsammans med vår dillmajonnäs - en väldigt bra kombo.

Chokladtartlett
Detta är min favorit på gottebordet, krispiga mördegsformar med mjuk chokladfyllning. Det är inte så avancerat att göra men väldigt gott.

Larssons sötstarka senap
David Larsson är kocken bakom senapen och även souschef i lunchrestaurangen Ragnars Skafferi som ligger en trappa upp från Stadshuskällaren. Varje år vid juletid står David och lagar sin goda senap till julbordet efter ett hemligt familjerecept.Om Stadshusrestauranger

Välkommen till ett unikt familjeföretag där mat, dryck och kreativitet står i absolut fokus. Från stjärnspäckade tv-galor till kungliga banketter. Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar de två restaurangerna Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. Vårt mest välkända matevenemang är förstås den omtalade Nobelmiddagen, men på Stadshuset finns mat och dryck för både stora och små tillfällen. I Stadshusets magnifika Gyllene Salen och Blå Hallen dukar vi upp till storslagna fester där maten får en lika viktig roll som de unika miljöerna. Välkommen till ett unikt familjeföretag där mat, dryck och kreativitet står i absolut fokus. Från stjärnspäckade tv-galor till kungliga banketter. I Stadshusets magnifika Gyllene Salen och Blå Hallen dukar vi upp till storslagna fester där maten får en lika viktig roll som de unika miljöerna. I Stadshuset finns mat och dryck för både stora och små tillfällen, från Nobelbankett till en middag för två i Stadshuskällaren.