2018-11-24 09:51Nyheter

En söt jul i Stadshuskällaren

Pia Cedvall konditor på Stadshuskällaren är i full fart med julens förberedelser
Pia Cedvall konditor på Stadshuskällaren är i full fart med julens förberedelser

Pepparkakor, marsipanbröd, tryfflar, saffranspannkaka, mintkyssar, kolor, nougatcrisp och mycket mer än så står på to-do-listan för Stadshuskällarens konditor Pia Cedvall inför årets upplaga av det populära julbordet.

Det doftar gott av julkryddor i den lilla bageridelen av köket där Pia arbetar och hon är i full fart med julens tryfflar. Pias arbetsdagar är långa såhär års, det är mycket som ska knådas, bakas av, spritsas och blandas inför årets största mathögtid.

– Det är en intensiv arbetsperiod inför julborden med massor som ska tillverkas så man måste vara bra på att planera. Godis som fudge och marsipanbröd gör jag först, det blir bara bättre med tiden. Kolor och det fina Stadshus-pepparkakshuset gör jag också i god tid. Marsipan och choklad är mina favoriter bland allt julgodis men jag äter nog mest pepparkakor för att bli snäll säger Pia och avslutar med ett skratt.

Trots att det är massor att göra så älskar Pia julen. Hon berättar att det blir annorlunda arbetsmässigt, övriga delar av året innebär mest av desserter och bakverk men på julen får Pia göra godis som hon tycker är väldigt roligt.

– Det svåraste inför varje julbord är att förnya sig. Det är mitt tredje julbord i Stadshuskällaren och det gäller att balansera tradition med förnyelse. Rent tids- och konstruktionsmässigt är pepparkakshuset en utmaning för det tar lång tid. Planeringen är också svår, det gäller att köra som vanligt i Stadshuskällaren månaderna fram till jul men samtidigt ska julborden förberedas vid sidan om den vanliga verksamheten.

Vill man smaka på Pias sötsaker så står årets julbord i Stashuskällaren uppdukat från måndag 26 november – lördag 22 december. Det är ett traditionellt julbord med inslag av vilt. Bland alla rätter finns sill, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och Pias dignande gottebord. Både stora grupper och mindre sällskap är varmt välkomna.Om Stadshusrestauranger

Välkommen till ett unikt familjeföretag där mat, dryck och kreativitet står i absolut fokus. Från stjärnspäckade tv-galor till kungliga banketter. Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar de två restaurangerna Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. Vårt mest välkända matevenemang är förstås den omtalade Nobelmiddagen, men på Stadshuset finns mat och dryck för både stora och små tillfällen. I Stadshusets magnifika Gyllene Salen och Blå Hallen dukar vi upp till storslagna fester där maten får en lika viktig roll som de unika miljöerna. Välkommen till ett unikt familjeföretag där mat, dryck och kreativitet står i absolut fokus. Från stjärnspäckade tv-galor till kungliga banketter. I Stadshusets magnifika Gyllene Salen och Blå Hallen dukar vi upp till storslagna fester där maten får en lika viktig roll som de unika miljöerna. I Stadshuset finns mat och dryck för både stora och små tillfällen, från Nobelbankett till en middag för två i Stadshuskällaren.


Kontaktpersoner

Maria Torén
PR och kommunikation
Maria Torén