2023-12-20 09:49Press release

Saint Martin erbjuder en mängd kulturvenemang i Karibien!

ST Martin - SXM Festival

Den unika kulturen:

Saint Martin, även känd som "den vänliga ön", är inte bara ett resmål; det är en smältdegel av över 120 nationaliteter, där mångfald är kärnan i dess charm. Från Karibien till Afrika, Europa, Amerika och Asien förenas människor i denna karibiska pärla och skapar en unik och mångsidig kultur som inte bara återspeglas i maten utan också i musikens pulserande rytmer.

Färgglada evenemang som skapar glädje:

När du planerar din resa till Saint Martin ska du välja rätt tidpunkt för att uppleva de spektakulära evenemang, festivaler och traditioner som äger rum på ön. Det är här den kulturella mångfalden kommer till liv när människor från olika delar av världen samlas för att skapa oförglömliga stunder i paradiset.

Här är några av de årliga höjdpunkterna:

Heineken Regatta - segling och festlig atmosfär:

Heineken Regatta är en magnet för segling-entusiaster från hela världen. Utmanande kappseglingar, intensiva tävlingar och en festlig atmosfär  gör det till ett evenemang för alla. 

Med vinden i seglen och det havsblå havet som bakgrund kämpar deltagarna sig fram genom utmanande rutter. Samtidigt hejar publiken fram sina favoriter och njuter av en kall Heineken i värmen.  År 2024 kommer regattan att hållas från 29 februari till 3 mars. 

Läs mer här.

SXM Festival - Elektronisk eufori i tropisk miljö:

I mars förvandlas Saint Martin till ett mecka för elektronisk och house-musik under SXM-Festivalen. DJ:s och musiker i världsklass, soliga stränder och tropiska bergslandskap ger en oförglömlig upplevelse. 

Under en vecka på denna paradis ö så elektrifieras publiken av musiken 10 vackra strandar og venues.

Varje år arrangeras också exklusiva evenemang på andra vackra platser, såsom en villa i bergen eller VIP-fester på havet. För den som vill ha det lilla extra kan man hyra en lyxvilla för sitt kompisgäng, en perfekt miljö för att ladda om och koppla av mellan fester och konserter.

Nästa års festival  äger rum den 11-18 mars och biljetter till "Wave 2" finns redan tillgängliga på webbplats. Upplev artister som Cassy, DJ Three, Vintage Culture och många fler.

Läs mer här

Mardi Gras i Grand Case:

Mardi Gras, även känt som Grand Case Tuesdays, bjuder på tio veckor av lokal kultur, underhållning och kulinariska läckerheter, vilket gör det till ett mycket eftertraktat evenemang för både turister och öbor.

Karnevals paraderna på Grand Case-tisdagarna är en höjdpunkt, med dansare i färgglada kostymer och musiker som skapar en rytmisk atmosfär. 

Folkdansgrupper från hela ön bidrar till den festliga stämningen och bjuder in besökarna att delta i traditionell dans till karibiska toner. 

Evenemanget är också en plattform för lokala konstnärer och hantverkare att visa upp sina kreationer, inklusive unika smycken, handgjorda väskor, målningar och mycket mer.

Vacker miljö i Grand Case.

Boulevard de Grand Case, som är fylld av fina restauranger, kommer att vara öppen under evenemanget så att gästerna kan njuta av Saint Martins unika kök under festligheterna. 

Grand Case ligger på den nordvästra delen av ön och är lättillgängligt, men besökare rekommenderas att parkera utanför stadskärnan eftersom huvudgatan blir en bilfri zon under Grand Case-tisdagarna (Mardi Gras).

Evenemanget brukar locka stora folkmassor mellan 18:00 till 22:00. Det är en oförglömlig upplevelse som alla borde få uppleva.

Läs mer här.

Festival de la Gastronomie:

Saint Martin är inte bara känt för sitt turkosa vatten, utan också för sin kulinariska huvudstad. "Festival de la Gastronomie", som äger rum mellan den 11 och 22 november varje år, firar öns kulinariska arv med tävlingar, matlagnings-workshops, gourmetmenyer och mycket mer.

År 2021 lanserade St Martins turistbyrå "Festival de la Gastronomie" som en hyllning till destinationens kulinariska arv.

Den första upplagan av evenemanget blev en enorm succé och väckte intresse från lokala och internationella medier, inklusive den berömda amerikanska resetidningen Travel + Leisure, som hyllade Karibiens kulinariska huvudstad.

Miljontals följare kunde följa festivalen på sociala medier när de inbjudna influenserna delade med sig av sina upplevelser under festivalen och imponerades av den vänliga ön.

Vad handlar det här om?

Det har blivit en tradition på ön att varje år mellan den 11 till den 22 november visa upp sin kulinariska mångfald och arv.

Denna tradition kommer från en djupt rotad karibisk kulinarisk kultur och ett imponerande antal kreativa kockar från många olika länder, som alla har hittat unik inspiration på denna ö.

"Festival de la Gastronomie" är varje år fullspäckad med tävlingar och matlagnings-workshops för besökare i alla åldrar.

De leds av lokala och internationella kockar och det finns speciella festival-menyer på alla deltagande restauranger. Menyerna är centrerade kring årets utvalda ingrediens. I år var det hibiskus. År 2022 var det Pisang och platanträd. Alla är viktiga ingredienser i det karibiska köket.

Den specialdesignade "Gourmet Village" är också öppen för besökare, där du kan prova specialiteter från ön och köpa både ätbara och drickbara souvenirer att ta med hem.

Läs mer här.

Vill du veta mer? 

Läs mer på turistbyråns webbplats här. 

Detta är bara några av årets höjdpunkter, men det finns mycket att välja på varje år. Följ vårt nyhetsrum och följ oss på Instagram/Facebook för att hålla dig informerad om vad som händer på den vänliga ön St. Martin.

Planera din resa:

Här är en översikt över några av de viktigaste årliga upprepningarna:

(Datumen kan variera något från år till år): 



About Saint Martin

Saint Martin ligger i norra Karibien. Christopher Columbus kom till ön, som har mer än 70 km kustlinje, år 1493. Öns natur består av en mix av vulkaner, djungel och mangrove-områden. Öns högsta punkt är Pic Paradis och är 424 meter högt. Utöver fantastisk natur har Saint Martin så mycket som 37 stränder –oavsett om man föredrar orörda, lunga stränder eller stämningsfulla, mer livliga stränder, hittar man det här. Det finns även ett stort utbud av vattensport, med aktiviteter som dykning, surfing, wakeboarding, windsurfing och kitesurfing. Den genomsnittliga temperaturen är 27 grader, med upp till 32 grader om sommaren. Ön är som mest populär i perioden december till april, när vädret är torrt och behagligt. Saint Martin är den franska delen av ön Saint Martin/St. Maarten. Den andra delen av ön, St. Maarten, är holländsk. Hela ön är 88 km2 stor, vilket är den minsta landarealen i världen som är uppdelad mellan två nationer.


Contacts

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen

Related links