2024-03-05 10:00Pressmeddelande

Soft Touch AB stödjer svetsindustrin med utökade storlekar

Soft Touch lanserar fler storlekar på svetshandskar för individer med mindre, men även större händer.Marknaden känner av ett ökat behov av mindre storlekar på svetshandskar

I samarbete med svenska återförsäljare av svetstillbehör har Soft Touch AB identifierat behovet av fler storlekar för att passa anställda inom industrin. Soft Touch AB utökar nu sitt utbud av storlekar inom svetshandskar för att möta den ökande efterfrågan. 

Med ett växande antal kvinnor som startar karriärer inom svets, finns det en ökande efterfrågan på handskar som passar individer med mindre händer. Även män med större händer har behov av handskar med bättre passform för högre komfort och säkerhet.

Vid precisionssvetsning krävs handskar som sitter säkert på handen, ger maximal känsla och minimerar risker som att användaren förlorar kontrollen över svetspistoler eller andra verktyg, säger Magnus Gustafsson, inköpare på Soft Touch AB. Därför har det varit mycket givande att jobba tillsammans med våra kunder och ta fram de nya storlekarna som har uppfattats som saknade. På så sätt kan ju vi bidra till att vardagen blir säkrare för fler svetsare, avslutar Magnus.

För att möta dessa behov har Soft Touch AB introducerat ytterligare storlekar för tre modeller certifierade svetshandskar. Dessa handskar är skräddarsydda för att möta kraven för olika svetsuppgifter, med fokus på precisionsarbete, främst MIG och TIG svetsning. Dessa modeller är G-3010, G-3030 och G-8030.

Soft Touch lanserar fler storlekar för tre modeller certifierade svetshandskar.

Det utökade storlekssortimentet möter inte bara nuvarande marknadskrav utan gör oss mer kompletta som handskleverantör, säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB. På sikt kommer nog majoriteten handskar i sortimentet att följa denna nya storleksstandard, avslutar han.

Exakt datum för lansering är svårt att ge med tanke på den instabila situationen för sjöfrakt och den pågående konflikten i Suezkanalen. De nya storlekarna beräknas vara tillgängliga på marknaden någon gång under juni 2024. Sortimentet återfinns hos välsorterade återförsäljare av svetstillbehör.Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist
Magnus Gustafsson
Inköpare
Magnus Gustafsson