2024-09-04 05:43Pressmeddelande

Soft Touch AB och Heidelberg Materials i ett unikt samarbete

Soft Touch AB & Heidelberg Precast Abetong samarbetar med handskar i fokusSoft Touch AB & Heidelberg Precast Abetong samarbetar med handskar i fokus

Soft Touch AB har under ett antal år hjälpt och försett ett antal stora distributörer i hela Europa med stöd när det gäller konsulting och framtagning av egna varumärken, s k private brand, på handskar. Nytt för Soft Touch är en utökad service där företaget även lagerför produkterna för kunden. För kunden innebär fördelarna att man dels kapar led i inköpsprocessen dels får hjälp med att hålla nere eget lager.

Under tredje kvartalet, 2023 inleddes ett samarbete med Heidelberg Material Precast Abetong för att skapa deras eget varumärke på handskar.

Anledningen till detta är mycket enkel: Vi har en för hög förbrukning och vill köpa direkt av tillverkare, säger Andreas Engdahl, inköpschef Heidelberg Materials Precast Abetong.

 

 För oss som företag är det ett spännande projekt då vi nu samarbetar direkt med industrin och inte går via distributörer. Rutinerna för framtagning av private brand-handskar är de samma och något vi har arbetat med under många år, säger Michael Cederkvist, VD Soft Touch AB.

 

Projektet började med att slå fast vilka modeller som används hos Heidelberg Materials Precast Abetong och efter 2–3 månaders utprovning bestämdes ett grundsortiment som sedan tillverkades under eget varumärke.

Detta projekt har flera dimensioner då vi nu säkerställer att vi får rätt handskar med rätt skyddsklasser och vi kan känna oss säkra på att vi följer de regelverk som finns. Ett stort plus är också att vi med eget varumärke på handskarna räknar med att få ner svinnet med minst 20%, fortsätter Andreas Engdahl.

Handskarna är nu på Soft Touch AB lager i Partille och kommer avropas av samtliga Heidelberg Materials Precast Abetongs fabriker i Sverige. Vi följer med spänning utvecklingen på detta och räknar med att kunna erbjuda fler industrier denna lösning inom kort, avslutar Michael Cederkvist.

 

Heidelbergs egna profilerade arbetshandske

Heidelbergs egna profilerade arbetshandske

 

 



Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist