2023-10-17 06:56Pressmeddelande

Soft Touch AB nya klimatsmarta handskar med minskat koldioxidutsläpp

Ecotech miljövänlig handskeEcotech miljövänlig handske

Soft Touch AB, värnar om miljön, både lokalt och globalt och har länge jobbat med att ta fram handskar som är bättre för miljön. Nu lanseras en banbrytande arbetshandske som är bättre för miljön och som uppfyller alla de högt uppställda krav som företaget har till en rimlig kostnad.

Hanvo Bestgrip Ecotech handske gjord av återvunna PET flaskor

Hanvo Bestgrip Ecotech handske gjord av återvunna PET flaskor

Med hjälp av den senaste tekniken kan denna handske äntligen tillverkas kostnadseffektivt och på så sätt bryta barriären mot förutfattade meningar om att miljövänligt alltid måste vara dyrare. Ungefär som när ekologiskt odlade grönsaker introducerades på nittiotalet. Ecotech-handsken kommer att revolutionera branschen genom att kombinera banbrytande teknologi med ett engagemang för miljöansvar, säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB.

Processen för att tillverka Ecotech handskarna

Processen för att tillverka Ecotech handskarna

Detta är handskens nyckelegenskaper som gör den unik:

 • Garn från återvunna PET plastflaskor:
  Arbetshandsken är stickad av ett polyester/Spandex-garn tillverkat av återvunna PET-flaskor. Med varje par handskar som produceras av detta garn minskar vi koldioxidutsläppen med 281,8 gram, för en positiv miljöpåverkan.
 • Certifierad enligt Global Recycled Standard (GRS):
  Global Recycled Standard-certifieringen, visar på Soft Touch ABs dedikerade engagemang för hållbar tillverkning. GRS är en internationell, frivillig, fullständig produktstandard som ställer krav på tredjepartscertifiering av återvunnet innehåll, spårbarhetskedjan, sociala och miljömässiga rutiner och kemikalierestriktioner.

Global Recycled Standard (GRS)

Global Recycled Standard (GRS)

 • Oeko-Tex Standard 100-certifierad:
  Arbetshandsken är certifierad enligt Oeko-Tex Standard 100, vilket garanterar att den är fri från giftiga kemikalier. Denna certifiering gör att våra användare kan känna förtroende för att våra produkter är säkra att använda samtidigt som den påvisar Soft Touch ABs åtagande att sträva efter att tillverka miljövänliga produkter.

Oeko-Tex Standard 100

Oeko-Tex Standard 100

 • Specialbehandlade fingertoppar för pekskärmskompatibilitet:
  En finess hos denna arbetshandske är dess specialbehandlade fingertoppar som ökar konduktiviteten. Även om handsken sitter lite lösare så fungerar användning av smartphones och terminalpaneler perfekt. Alla som bär Ecotech-handskar kan nu använda digitala skärmar utan att ta av sig handskarna. Handskarna skyddar ju användaren så länge de sitter på händerna.

Hanvo Bestgrip Ecotech specialanpassad för mobiler

Ecotech är specialanpassad för mobiler

Generellt kan Hanvo Bestgrip Ecotech sammanfattas som att den är skapad med ergonomisk design, hållbarhet, slitstyrka och funktionalitet i åtanke. Handsken har en mikroskummad nitrilbeläggning i handflatan och fingertopparna, vilket ger mycket bra grepp och oljebeständighet i torra, fuktiga eller oljiga miljöer.

Med utmärkt andningsförmåga, perfekt passform och exceptionell komfort, ger denna arbetshandske möjligheten för proffs att fokusera på sina arbetsuppgifter utan att ens behöva tänka på att de bär handskar. Tidigare var detta inte möjligt med miljövänligare handskar, men idag kan individer och företag aktivt bidra till en mer hållbar framtid genom att välja denna handske utan att kompromissa med prestanda och funktionalitet.

Soft Touch lansering av Ecotech är en milstolpe i vår bransch, säger Michael. Denna handske är ett bevis på att hållbar tillverkning och funktionalitet kan samexistera, och vi är stolta över att kunna erbjuda en lösning som förverkligar denna kombination till ett så lågt pris, avslutar han.Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder