2022-07-03 10:09Pressmeddelande

Vincents Husbil & Husvagn öppnar på nyköpt fastighet i Kalmar- Ålem

Vincent Schaffler, VD för Vincents Husbil & Husvagn AB.Vincent Schaffler, VD för Vincents Husbil & Husvagn AB.

Vincents Husbil & Husvagn i Varberg expanderar och startar upp förmedling av fritidsfordon på en nyförvärvad fastighet i Kalmar redan efter sommaren. Rekrteringsarbetet har just gått igång för att finna säljare och tekniker till företagets nästa anläggning.

Fastighet i Ålem, Kalmar som förvärvats av Vincents Husbil & Husvagn i Varberg för satsning på östkusten.

Fastighet i Ålem, Kalmar som förvärvats av Vincents Husbil & Husvagn i Varberg för satsning på östkusten. Området kommer att rustas upp till samma standard och profil som anläggningen i Varberg.

På fastigheten finns idag redan ett flertal byggnader och dessa kommer att anpassas för Vincents förmedlingsverksamhet omgående. Redan idag finns annan verksamhet som kommer att finnas kvar, men en planändring skulle ge en ännu bredare möjlighet för fler att etablera sig och skapa arbetstillfällen. På anläggningen kommer förmedlingsobjekten bland annat att varudeklareras, fukttestas och exponeras för nya köpare.

- Vi har inte själva behov av en riktigt så stor yta som 16000 kvadratmeter och därför har vi ansökt om detaljplaneändring från serviceanläggning till bredare ändamål. Vi hade gärna välkomnat fler företag som exempelvis fordonsbesiktning eller verkstadsföretag som grannar till vår husbils- och husvagnsförmedling, säger Vincent Schaffler.

Vincent Schaffler var först i Sverige med förmedlingsverksamhet för fritidsfordon. Först motorcyklar genom import av motorcyklar från Tyskland. Verksamheten växte explosionsartat. Några år senare såg ändrade han bana och satsade helhjärtat i att också förmedla husvagnar och husbilar för ägare av fordon som ville sälja tryggare än de på en osäker privatmarknad. Efterhand som företaget växte byggde företaget ut och idag finns anläggningen på Varberg Nord, med ett gynnsamt läge vid motorväg E6 på västkusten. Nyligen höjdes deras omdöme på Google med ännu ett pinnhål, till 4,5 i rating.

Vincents är Sveriges mest erfarna förmedlare av fritidsfordon och arbetar med LEAN i sina processer. Trygghet är ett av ledorden och man varudeklarerar varje objekt på cirka 150 punkter innan fordonet släpps till försäljning.

Vincents är Sveriges mest erfarna förmedlare av fritidsfordon och arbetar med LEAN i sina processer. Trygghet är ett av ledorden och man varudeklarerar varje objekt på cirka 150 punkter innan fordonet släpps till försäljning.

Vincents anläggning på Varberg Nord, strategiskt vid motorvägen E6 där det dagligen passerar 30.000 fordon.

Vincents anläggning på Varberg Nord, strategiskt vid motorvägen E6 där det dagligen passerar 30.000 fordon. I Kalmar-Ålem ligger den nya fastigeheten där E22 möter RV 34 från Linköping.Om ...

Ambitionen för Vincents är att vara Sveriges ledande förmedlare och det självklara valet för varje person som vill sälja eller köpa en begagnad husbil eller husvagn. Vincents har över 20 års erfarenhet i fritidsbranschen och har skapat rutiner som gör att såväl köpare som säljare kan känna sig trygga. Det 17.000 kvadratmeter stora försäljningsområdet i Varberg är inhägnat och kameraövervakat och ligger precis intill E6, där det passerar tusentals bilar varje dag. Vincents arbetar efter ledorden struktur, trygghet, förtroende, expertis och glädje. Företaget är de enda i branschen som infört LEAN. Årligen förmedlas i Varberg mellan 600 och 700 varudeklarerade fritidsfordon. Sedan 2022 även återförsäljare för danska Hero Camper husvagnar på den svenska marknaden.


Kontaktpersoner

Vincent Schaffler
VD Vincents Husbil & Husvagn
Vincent Schaffler
Lena Bager
Kommunikationschef
Lena Bager