2022-10-05 08:30Pressmeddelande

Vincent Schaffler i delfinal för Årets Nybyggare - kan få pris av H.M. Konung Carl XVI Gustaf

Vincent Schaffler nominerad till Årets NybyggareVincent Schaffler nominerad till Årets Nybyggare

Vincent Schaffler som grundat och driver Vincents Husbil & Husvagn har nominerats till H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare. Den 17 oktober är han med i regionfinalen för Västsverige som en av flera framstående entreprenörer med utländsk bakgrund. Utnämningen görs av en jury bestående av flera framstående företagare och priset mottas därefter av självaste H.M. Konung Carl XVI Gustaf den 21 november i år.

Vincent Schaffler kom till Sverige från Kanada som student och blev kvar längre än han trott då han mötte sitt livs kärlek. För att ha något att livnära sig och sin familj på satsade han på en kombination av hans passioner, entreprenörskap och motorcyklar. Nu har han drivit och utvecklat sin verksamhet från att ha varit Sveriges första förmedlingsverksamhet för motorcyklar till att idag vara Sveriges pionjär och mest erfarna företag för professionell förmedling av varudeklarerade, begagnade husbilar och husbilar.

Flygbild över Vincents på Varberg Nord.

Flygbild över Vincents på Varberg Nord.

Vincent Schaffler växte upp i Edmonton, Kanada, och helgerna tillbringades med familjen där de campade vid sjöar eller i bergen. Han är en passionerad entreprenör som lyckats förädla många etableringar under åren och hela tiden fått verksamheten att växa i både lönsamhet och medarbetare.

Idag finns huvudanläggningen på bästa läge utmed motorvägen strax norr om Varberg, och genom att införa LEAN och standardiserade arbetssätt med målsättning att kunna växa och göra effektiva etableringar på fler orter har företaget nyligen köpt en annan strategiskt belägen fastighet strax norr om Kalmar där man nu bygger upp en systeranläggning.

Vincents anläggning på Varberg Nord, strategiskt vid motorvägen E6 där det dagligen passerar 30.000 fordon.

Vincents anläggning på Varberg Nord, strategiskt vid motorvägen E6 där det dagligen passerar 30.000 fordon.

Som kuriosa kan nämnas att för Vincent har Kalmar en lite rolig koppling till hans barndom. Ett stenkast hemifrån finns en liten stad som sedan slutet av 1800-talet heter Calmar. Byn hette först Conjuring Creek men fick 1899 namnet Calmar, då en man vid namn C.J. Blomquist blev postmästare i byn och döpte postkontoret efter sin födelseort i Sverige, till just Calmar. Det är lite som att Vincent Schaffler nu knyter ihop en säck när han som nybyggare i Sverige nu öppnar en anläggning på andra sidan Sverige.

Mer om Årets Nybyggare: Årets Nybyggare
Nomineringskommittéer | Årets Nybyggare (aretsnybyggare.se)

Vincents Husbil & Husvagns nya webbplats - Var du vill, När du vill
www.vincents.se 


Om ...

Skrivsand AB utvecklar människor och organisationer i kommunikation och ledarskap. Michael Bager och Lena Bager har fokus på meningsskapande och relationsbyggande när de stöttar små och stora företagare, offentliga verksamheter samt föreningslivet. www.skrivsand.se


Kontaktpersoner

Kommunikations- & PR-rådgivare
Lena Bager
Vincent Schaffler
VD Vincents Husbil & Husvagn
Vincent Schaffler