2023-05-17 06:45Press release

5 tips för en aktiv semester på Sint Maarten

Här i Norden älskar vi att vara aktiva på semestern, vara utomhus, njuta av fint väder och naturen samtidigt som vi skämmer bort oss själva. De flesta förknippar Karibien med sol och strand och medryckande musik, men det är inte så många som vet vilka andra aktiviteter den lilla karibiska ön Sint Maarten erbjuder.

Den lilla tvådelade ön St. Maarten har en uppsjö av möjligheter till sport och en andra aktiviteter som du troligtvis inte hade en aning om fanns på den vänliga paradisö.

Ön är känd för Heineken Regattan, som ägde rum i början av mars. Det är professionell sportsegling regatta med deltagare från hela världen, men Sint Maarten har ännu fler aktiviteter på vatten, på  land, och även i luften. Vi har samlat ihop 5 tips för en aktiv semester på St Maarten!

 

Padel-tennis

Om du inte har hoppat på padel – tennis vågen än, är Sint Maarten det perfekta stället att prova på denna roliga sport. Om du redan är en hängiven padelälskare behöver du inte heller missa din sport medan du är på strandsemester – det finns gott om möjligheter att träna och spela på alla nivåer. Sint Maarten har en professionell Padel Tennisklubb med ett flertal banor.

Padel Tennis är en av världens snabbast växande sporter – även på Sint Maarten, och det av goda skäl. Förutom att det är en rolig och social sport är det också en sport som är mycket underhållande för åskådarna.

SXM PADEL Group öppnade SXM PADEL CLUB 2021 som den första padeltennisklubben på St. Maarten. Du kan passa in Padel-tennis i dina andra semesteraktiviteter, eftersom klubben har långa öppettider: måndag - lördag: 07.00 till 23.00 // söndag 7.00 till 11.00.

En tredje bana är under uppbyggnad och förväntas bli klar under maj månad 2023. St Maarten förutspås bli den primära Padel Tennis destinationen i regionen, så kom och var med på Padel boom-vågen!

 

Vandringar och zipline

Visste du att på Sint Maarten hittar du världens brantaste zipline? Den börjar på toppen av Sentry Hill, den högsta punkten på den holländska delen av ön, Sint Maarten. Här står Rainforest Adventures för The Flying Dutchman ziplining-turererna. Att glida nerför denna 320 meter höga zipline är ett måste för adrenalinjunkies och äventyrare.

Du kan nå Rainforest Adventures på toppen av Sentry Hill genom att vandra eller via Soualiga Sky Explorer stolliften, som också ger dig 360 graders oändlig  utsikt över ön. Från toppen av Sentry HIll kan du också se öarna Saba, St. Barths, St. Eustatius och Anguilla.

Det finns gott om vandringsleder på Sint Maarten. Prova t.ex. att följa den spektakulära Back Bay Trail, som går längs Sint Maartens östkust, och som tar dig från Guana Bay till Point Blanche, förbi Devil's Cupper, eller Natural Pool som den också kallas.

Det är en måttlig vandring på 2,6 km som leder upp till denna gudomliga naturliga pool, perfekt för ett dopp eller för att njuta av en picknick och ta några oslagbara bilder. Detta otroliga naturliga underverk är beläget lite undangömt vilket gör besöket  till en mer intim upplevelse, och några stora vackra stenblock är strategiskt placerade och skyddar poolen från de större vågorna - så att du kan koppla av helt i fred.

Om du är mer för kulturvandringar är vårt tips att du går på SXM Art Walk i Philipsburg. Det är resultatet av ett projekt kallat Color me SXM genom vilket 12 lokala konstnärer valdes ut för att skapa 12 väggmålningar runt om i staden, med avsikten att föra in mera färg i stadsbilden i Philipsburg. Du kan ladda ner kartan online och utforska verken av de begåvade konstnärerna på en vandringstur genom huvudstaden på  Sint Maarten.

 

Surf och vattenskoter

Guana Bay är den bästa platsen för surfing på hela ön, men man rekommenderar det för erfarna simmare. Vindsurfare och kitesurfare hittar fantastiska förhållanden på de 37 stränderna som ön kan skryta med.

Den idealiska stranden beror på vindförhållandena och dagens väder, men med en genomsnittlig vindhastighet på 13 knop året runt är Sint Maarten den perfekta platsen för surfare med olika nivåer av erfarenhet. Proffs kan med fördel resa till ön under december-april, då passadvindarna ger en medelvindhastighet på 15-18 knop.

Jetski är ett annat perfek sätt att utforska den otroligt vackra kustlinjen på Sint Maarten. Hyr antingen på egen hand och upptäck kustlinjen i din egen takt eller boka en guidad tur. Ett riktigt bra ställe att börja på är Great Bay Beach som också har många uthyrningsställen. Den som vill ha en högre adrenalinkick kan även prova på flyboarding, hoverboarding eller  att dyka och snorkla!

 

Golf

Många vet inte att den lilla ön St. Maarten är hem för en 18-håls golfbana - precis intill Princess Juliana Airport och Mullet Beach. Du kan köpa ett dagspass och spela när som helst.

Efter ett spel, promenera ner till Mullet Bay och ta ett svalkande dopp, eller ta dig till Maho Beach och njut av god mat och underhållning. Golfbanan som är designad av Joseph Lee, är belägen runt en lagun med svajande palmer och tropiska blommor - den vackraste platsen att besöka  för golfentusiaster.

 

Bli ett med naturen

Oavsett om du letar efter familjevänliga aktiviteter eller bara vill koppla av från vardagen och verkligen fördjupa dig i naturen, är en guidad ridning eller cykel tur  på någon av de många stigarna och cykellederna på Sint Maarten, är precis vad du behöver. Det är enkelt och bekvämt att hyra cyklar i Philipsburg, och du kan enkelt cykla med små barn på stadens trottoarer.

Nybörjare kan ta vägen från Cay Hill till Mullet Bay, medans mer erfarna cyklister kan prova turen från Bellevue till Marigot. Det finns även en avancerad mountainbikeväg som går hela vägen upp till Pic Paradis – vi rekommenderar dock att du tar gör denna tur  med en lokal guide.

Ridning med barn är perfekt i Cay Bay, där du kan få guidade turer längs stigarna. Du kan utforska de vackra lummiga kullarna och de perfekta stränderna i Seaside Nature Park på hästryggen. Att upptäcka ön på hästryggen ger en helt annan känsla av lugn och ger dig möjlighet att sjunka in i landskapet och bli en del av det, med bara naturens ljud omkring dig.

 

För mer information, kontakta Lotte

 

maagical-logo

 

 


About Sint Maarten

St. Maarten is a beautiful and versatile destination with a rich culture, white sandy beaches, lots of greenery, tropical atmospheres and a mix of all kinds of different cuisines. Located in the Carribbean, Sint Maarten is the Dutch part of the small island, and makes geographically makes up the 44% of the divided island (the remaining 66 % being Saint Martin - the french part).


Contacts

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen

Related links