2020-12-18 06:55Pressmeddelande

Spectria Invest investerar i systemintegrationsexperten Entiros

En illustration av en laptop som visar verktyget Entiros Starlify.SaaS-verktyget Entiros Starlify

Investeringsfonden Spectria Invest, som förvaltas av bland andra Science Park Jönköpings län, har genomfört sin fjärde investering i systemintegrationsexperten Entiros. Entiros är specialister på integration av informationssystem och den totala investeringen på 6,4 MSEK ska öka hastigheten i etableringen av bolagets nya online-verktyg Entiros Starlify.

Entiros Starlify är ett SaaS-verktyg (Software as a Service) för att organisera och visualisera integrationer och applikationer. Investeringsrundan leds av Spectria Invest och därtill deltar Almi Invest, befintliga ägare, medarbetare och styrelse.

– Entiros har etablerat sig som en mycket stark aktör på marknaden för systemintegrationer. Vi tror starkt på teamet, på grundverksamheten som har byggts upp och på den nya tjänsten Entiros Starlify. Dialogen med teamet har förts under en längre tid men nu var tajmingen rätt för både oss och bolaget att genomföra investeringen. Vi ser mycket fram emot att - tillsammans med medarbetare och övriga ägare - vidareutveckla och stärka Entiros position på den växande marknad som bolaget befinner sig i, säger Gustav Österström, VD på Spectria Invest.

 

Porträttbild på Science Parks VD Gustav Österström

Gustav Österström, VD Science Park Jönköpings län

I och med den ökade takten av digitalisering blir det allt viktigare att data finns tillgänglig för rätt person eller system i rätt tid. Entiros tjänster möjliggör en accelererad digital transformationstakt genom att utveckla dataflöden och göra dem lättillgängliga och återanvändbara. Entiros erbjuder också personcertifieringen Certified Integrator.

Samarbete ska göra branschen mer transparent – och spara tid och pengar

Entiros mission är öppenhet och att utveckla integrationsbranschen. Under tio år har företaget hjälpt globala företag som Volvo Cars, Gant och Schibsted att utveckla och effektivisera sina integrationslösningar. Baserat på dessa erfarenheter har nu Entiros Starlify utvecklats, vars marknadsetablering är anledningen för nyemissionen.

I Entiros Starlify samarbetar utvecklare, arkitekter och ledning för att driva digital transformation. Verktyget ger tydlighet och insikt av nuläget och målbilden för att kunna ta rätt beslut i den fortsatta utvecklingen. Ett visualiserat och organiserat applikationsnätverk skapar också överblick över vilka integrationer som finns och vad som går att återanvända, för att både spara tid och pengar.

Portärttbild på Entiros VD Gustav Rosén

Gustav Rosén, VD på Entiros

Vårt kundlöfte är systemintegration på rätt sätt med upp emot tio gånger snabbare leveranser över tid genom rätt teknik, metod och arkitektur. Med Entiros Starlify kan vi nu nå ut till systemutvecklare internationellt med våra best practices och ge dem verktygen för att själva nå dessa effekter. Globalt spenderar världens cirka 25 miljoner systemutvecklare i snitt en timme om dagen på integration mot andra system. Därmed omsätts idag värden motsvarande Sveriges BNP enbart på systemintegration. Med Entiros Starlify på världsmarknaden hoppas vi att tusentals verksamheter i privat och offentlig sektor kan nå nya höjder genom ökade informationsflöden. Detta blir möjligt tillsammans med Spectria Invest och Almi Invest, säger Gustav Rosén, VD på Entiros.

 

Om Spectria Invest

Spectria Invest är en investeringsfond med koppling till Science Park i Jönköpings län, som investerar i regionala tillväxtbolag med en verifierad affärsmodell och god utvecklingspotential. Fonden ska bidra till att företag utvecklas, genom både kapital och ett aktivt ägande. Bakom fonden finns erfarna investerare, näringslivet och akademin.

Om Entiros Integrations

Entiros är oberoende specialister på integration av informationssystem. Entiros driver utvecklingen inom systemintegration och levererar lösningar för en innovativ digital framtid, genom integration på plattformar som bygger på öppna ramverk. Entiros tar totalansvar för integration, från strategisk rådgivning och förstudie till drift och support.


Om Science Park

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.

Kontaktperson

Gustav Österström
VD
Gustav Österström

Relaterade nyheter