2020-04-23 12:57Pressmeddelande

VL utökar busstrafiken

Coronaviruset medför stora utmaningar i samhället och kollektivtrafiken är inget undantag. Som en konsekvens av coronaviruset sjönk till en början resandet med kollektivtrafiken drastiskt och många förare sjukskrev sig. Det gjorde att antalet turer i trafiken behövde minskas vilket gjordes från och med den 14 april.

Det har kommit synpunkter och klagomål från resenärer på det anpassade trafikutbudet och att det förekommer turer där resenärer upplever trängsel på bussen. Nyligen beslutades det också om stängda framdörrar på bussarna av arbetsmiljöskäl. Detta medförde i sin tur ännu mindre yta för resenärer i bussarna.

Vi har lyssnat på resenärernas synpunkter och som vi tidigare har sagt kommer vi anpassa trafiken när vi ser att behov finns, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör, Kollektivtrafikförvaltningen Region Västmanland.

I början av nästa vecka förstärker vi därför trafiken under stora delar av dygnet utifrån hur många förare det finns att tillgå.

Det är fortsatt viktigt att resenärerna som reser med kollektivtrafiken är med och tar sitt ansvar under den pågående pandemin och följer myndigheternas förskrifter och rekommendationer.

Vi följer utvecklingen noga både dagligen och över tid, för att se hur vi kan balansera resenärernas önskemål om trygga resor i Coronatider med den kapacitet vi har avseende bussar och framför allt förare, avslutar Arne Andersson.

VL följer rekommendationer från Region Västmanlands smittskyddsenhet och Folkhälsomyndigheten och uppmanar alla att bara resa med kollektivtrafiken om man måste och är helt frisk och symptomfri. Vi vill gärna att man även undviker rusningstrafik om man kan. Är man över 70 år eller tillhör en riskgrupp ska man undvika kollektivtrafiken.

Kontaktperson.

Arne Andersson, förvaltningsdirektör Kollektivtrafikförvaltningen
Tel. 021-17 30 54Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.