2014-05-09 08:58Pressmeddelande

VKL vill ge pensionärer passion i livet

null

Passion för livet är Västmanlands kommuner och landstings (VKL:s) satsning för att uppmuntra pensionärer till att själva skapa aktiva liv, där de själva är ansvariga för ett glädjefyllt förebyggande hälsoarbete.

Den 26 maj anordnas en inspirationsträff i Västerås med den prisbelönt seniorcoachen Lars Stenbäck från Jönköping. Målet är att engagera pensionärer att själva ta ansvar för förebyggande arbete, så att de kan leva ett så rikt och hälsosamt liv som möjligt.

Projektet Passion för livet har vunnit priset "Social innovation in ageing - The European Award" för sitt nytänkande och effektiva arbete med att stärka äldre.

Genom att uppmuntra till eget engagemang i form av studiecirklar hoppas arrangörerna att på inspirationsdagen hitta intresserade cirkelledare som kan förmedla kunskaper och metoder vidare till andra äldre. Blivande cirkelledare erbjuds en tvådagars utbildning enligt konceptet "Passion för livet".

- VKL vill inspirera äldre att starta studiecirklar enligt modellen "Passion för livet". Attraktiva möteplatser är värdefulla för äldre och då kan studiecirklarna fylla en viktig funktion, säger Malin Pettersson, utvecklingsledare i "Sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre".

På inspirationsträffen blir det även en del trevliga överraskningar, lovar arrangörerna.

När: 26 maj, kl 13:00 - 16:30
Plats: Västmanlands sjukhus Västerås, ing 21, Vårdskolans aula

Media hälsas välkommen!

För mer information kontakta:

Malin Pettersson, utvecklingsledare
021-17 61 46, malin.e.pettersson@ltv.se

Riitta Kallioniemi, utvecklingsledare
021 - 17 51 74, riitta.kallioniemi@ltv.se

 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl