2020-01-28 13:38Pressmeddelande

Vattenläcka på sjukhuset i Köping

Västmanlands sjukhus Köping har drabbats av en begränsad vattenläcka som påverkar operationsverksamheten.

Alla patienter kommer att få sin operation, men den kan bli i Västerås i stället för Köping. Vi kommer att kontakta samtliga patienter som berörs. Hör man ingenting ifrån oss är det den planerade operationstiden i Köping som gäller, säger Martin Andersson, biträdande områdeschef akutsjukvård.

Vattenläckan inträffade natten till måndagen i sterilcentralen. Vatten rann sedan ned till underliggande operationskorridor.

Berörda lokaler kommer därför inom kort att saneras. Medan saneringsarbetet pågår flyttas de planerade operationerna till Västerås.

Vi räknar med att använda operationssalar i Västerås som tillfälligt inte används. Planering för det pågår. Det handlar om en begränsad period om två-tre veckor, så det ska vi klara, avslutar Martin Andersson

För mer information kontakta:

Martin Andersson
Biträdande områdeschef akutsjukvård
Tel. 021-17 35 84



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.