2014-09-04 09:30Pressmeddelande

Vårdavdelningar moderniseras

null

Kirurgklinikens vårdavdelning vid Västmanlands sjukhus Västerås ska moderniseras. På onsdagen gav landstingsstyrelsen klartecken till ombyggnad av avdelning 6, 7 och 8.

- Lokalerna är hårt slitna och är inte anpassade för dagens arbetssätt med patientnärmre vård och datajournaler. Vi moderniserar avdelningarna så att de uppfyller kraven på god patientsäkerhet för patienterna och bra arbetsmiljö för personalen, säger landstingsrådet Lars Flodin (MP).

- Det handlar om en begränsad upprustning. På längre sikt planeras ett helt ny vårdblock på sjukhusområdet för bland annat kirurgens vårdplatser, säger landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S).

Efter ombyggnaden, som beräknas kosta 8,2 miljoner kronor, rymmer varje våningsplan som i dag 20 vårdplatser.

För mer information kontakta:

Lars Flodin, landstingsråd (MP)
021-17 45 35

Denise Norström, landstingsstyrelsens ordförande (S)
021-17 46 77


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl