2017-06-14 09:08Pressmeddelande

​Välkommen till UKM Riksfestival 2017 Västerås

null

Konster med jojo, blackmetal, rap, sport, nycirkus, streetdance, teater, poesi, balett, foto, skulpturer, smycken, kläder, pimpade EPA-traktorer och design... Ja, du vet aldrig vad som kan dyka upp på UKM =)

 

I år är Region Västmanland tillsammans med Västerås Stad arrangörer av UKM Riksfestival. Festivalen då unga kulturutövare från olika delar runt om i Sverige möts och skapar tillsammans. Det blir 3 dagar fyllda av kreativitet, kärlek, glädje och bredd! 55 konstbidrag och 50 scenframträdanden i en fantastisk utställning och två föreställningar. Vi satsar särskilt på konsten och slår rekord med antal konstbidrag som för första gången i UKM Sveriges 20-åriga historia är fler än scenbidragen.

Föreställningarna äger rum på Västerås Konserthus. Utställningen och vernissagen äger rum på Karlsgatan 2. Ett öppet festivalområde dit alla är välkomna dagtid måndag-tisdag byggs upp i Vasaparken. Föreställningarna kommer att livestreamas ut så att hela världen kan ta del av föreställningarna via Internet.

UKM arrangeras lokalt, regionalt och nationellt. Det är ingen tävling och alla får vara med, oavsett vad det är för något en håller på med! Här träffar en likasinnade, får galna idéer och knyter nya kontakter. UKM är möjligheternas festival! Vill du veta mer om UKM? Kika in på www.ukm.se

UKM står för Ung Kultur Möts och är festivaler som arrangeras av och med unga i åldern 13-20 år.

Datum:  18-21 juni 2017
Plats:     Västerås

Föreställningar:  19/6 & 20/6 kl 18:30 Västerås Konserthus
Vernissage:        19/6 16:00 Karlsgatan 2, öppet 20/6 10:00-16:00

Kom och festivala med oss =)

För ytterligare information kontakta:

Emma Rydell, kulturutvecklare
021-17 46 62, 0708-83 95 06
emma.rydell@regionvastmanland.se

 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl