2015-03-04 15:11Pressmeddelande

Välkommen till UKM - Ung Kultur Möts

null

Festivaler 2015 i Västmanland

Foto, breakdance, film, rap, balett, blackmetal, jonglering, punk, teater, electropop, mim, akrobatik, poesi, design, spokenword, målningar, singer/songwriter, jazz, skulpturer, jojo, mode, mungigebalett, cirkus, stand-up comedy… UKM kan bjuda på allt och lite till!

UKM erbjuder alla unga scenkonstnärer och utställningskonstnärer i Västmanland en gemensam mötesplats med kulturen som bas. Under festivalerna får deltagarna antingen ställa ut sin konst i en utställning, stå på en scen under max 5 minuter och presentera sitt kulturuttryck, eller vara med och arrangera festivalen. I år arrangeras åtta UKM-festivaler i Västmanland, fyllda av kreativitet, kärlek, glädje och bredd!

UKM arrangeras lokalt, regionalt och nationellt. Det är ingen tävling och alla får vara med, oavsett vad det är för något man håller på med. Här träffar man likasinnade, får galna idéer och knyter nya kontakter. UKM är möjligheternas festival! Vill du veta mer om UKM? Kika in på www.ukm.se

UKM står för Ung Kultur Möts och är festivaler som arrangeras av och med unga i åldern 13-20 år.

UKM Köping7 mars                       pernilla.einan@koping.se
UKM Kungsör14 mars                   lena.gambierazzi@abf.se
UKM Västerås14 mars                  hugo.catolino@vasteras.se
UKM Sala21 mars                         kent.fritz@sala.se
UKM Surahammar28 mars           lena.gambierazzi@abf.se
UKM Norra Västmanland18 april  carina.sorhammar@norberg.se
UKM Hallstahammar25 april         emil.berglund@hallstahammar.se
UKM Länsfestival9 maj                 emma.rydell@ltv.se

Efter att varje lokal festival har ägt rum träffas en urvalsgrupp för att välja ut vilka scenkonstnärer och utställningskonstnärer som kommer att få representera sin kommun, sig själva och sitt kulturuttryck på länsfestivalen som äger rum den 9 maj i Folkets Park, Sala. Därefter väljs en västmanländsk delegation ut att representera UKM Västmanland på UKM Riksfestival 2015 i Helsingborg den 22-25 juni. Urvalsgruppen tittar på många saker för att få en så bra och fin representation som möjligt. Det är INGEN tävling! Alla är bäst =)

För ytterligare information kontakta:

Emma Rydell, kulturutvecklare ung
021-17 46 62, 0708-83 95 06
emma.rydell@ltv.se


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl