2021-05-11 07:00Pressmeddelande

Vaccinering mot covid-19 i Västmanland - nu inleds fjärde fasen.

Nu inleds den fjärde fasen i vaccineringen mot covid-19. I Västmanland handlar det om drygt 105 000 personer.

I den fjärde fasen inkluderas personer som är 18 - 59 år och som inte prioriterats i de tidigare faserna. I genomförandet av vaccinationer i fas 4 ska ålder fortsatt beaktas, det betyder att de äldsta erbjuds att boka sig först.  

Vi ser att bokningarna av personer i fas 3 börjar avta, och vi vill att alla tillgängliga vaccinationstider bokas upp. Därför börjar vi med att öppna för de mellan 55-59 år utan riskfaktorer att boka sig, säger Jonas Ekström, överläkare och ansvarig för vaccineringen mot covid-19 i Västmanland.  

Personer som tillhör tidigare faser kan fortsätta att boka sig parallellt med att fas 4 inleds.  

Vaccintillgången varierar och därmed antalet bokningsbara tider per vecka. Vi kommer därför släppa på ytterligare åldersgrupper successivt så att trycket på bokningen inte blir allt för stort och det ska bli lättare att hitta en ledig tid, avslutar Jonas Ekström.  

Bokning av vaccination görs i första hand via 1177.se. Den som saknar e-legitimation eller av andra skäl inte kan använda de digitala tjänsterna, kan ringa Vaccinationsbokningen på telefon 021-481 87 00 för att få hjälp att boka en tid.  

Preliminär planering för öppning av bokningstider och åldersgrupp.  
 
Vilka dagar per vecka bokningstiderna släpps för respektive åldersgrupp inom fasen kan justeras veckovis och med kort varsel, beroende på vaccintillgång och efterfrågan på tider. 

Vecka 19 (20,336 personer) 

- 55 - 59 år, tisdag 11 maj 

- 50 - 54 år, onsdag 12 maj

Information om när ytterligare åldersgrupper succesivt släpps på för att boka tid för vaccineringen kommuniceras löpande. 

Vaccineringen i Västmanland (per den 7 maj 2021) 
 
Totalt 121 810 doser vaccin, varav 27 564 personer har fått två doser. 

Kontakt:

Jonas Ekström    
Överläkare och ansvarig för vaccinering mot covid-19, Region Västmanland    
E-post: jonas.ekstrom@regionvastmanland.se    
Tel: 021-17 30 00 Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.