2021-03-29 05:25Pressmeddelande

Tydligare för patienter som behöver byta däck på sin rullstol

Hjälpmedelscentrum har uppdaterat regelverket kring byte av däck och slang. Det var krångligt och otydligt och har anpassats för att bli tydligare. Det ger också till exempel miljövinster. För patienterna blir det säkrare och mer rättvist. De nya reglerna gäller från den 1 april.

– Tidigare var vårt regelverk krångligt och otydligt. Nu har vi anpassat det så att det blir mer rättvist och enklare att förstå vad som gäller, säger Joakim Davis, enhetschef på Hjälpmedelscentrum.

Kostnaden för byte av däck och slang för drivhjul till alla rullstolar (manuella och elrullstolar) och sittvagn/sulky ingår numera i den hyra Hjälpmedelscentrum tar ut. Ingen egenavgift tas ut från patienten.

Tekniker från Hjälpmedelscentrum bedömer däckens skick. Om de behöver bytas görs detta utan kostnad för patienten. Beställer patienten ett däckbyte trots att tekniker bedömer att de gamla är funktionsdugliga debiteras patienten enligt Hjälpmedelscentrums prislista. Om tekniker från Hjälpmedelscentrum byter däck och/eller slang vid ett hembesök debiteras patienten en serviceavgift på 200 kr.

 

Kontaktperson för mer info:

Joakim Davis, enhetschef Teknik och inköp, Hjälpmedelscentrum

Mobil: 070 - 645 57 82


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.