2014-11-20 14:41Pressmeddelande

​Speeddating mellan konstnärer och utställningsarrangörer

null

För första gången anordnas en regionsöverskridande speeddating mellan konstnärer och utställningsarrangörer.

- Att känna till konstaktörer från flera angränsande län med liknande konstscener är oerhört värdefullt och detta är ett led i att arbeta än mer regionsöverskridande, säger Anna Törrönen projektledare Speeddatingen.

Konstkonsulenterna från Uppsala, Örebro och Sörmlands län, Kulturutveckling Konst, Landstinget Västmanland samt Västerås konstmuseum är värdar för evenemanget där 36 yrkesverksamma konstnärer och 14 utställningsarrangörer träffas i en serie korta möten.

Speeddating har på senare år stigit fram som en populär mötesform inom samtidskonstscenen. Utställningsarrangörerna och konstnärerna paras i förväg ihop efter intresseområden. Arrangörerna sitter vid var sitt bord och konstnärerna rör sig från bord till bord. Varje ”dejt” pågår i cirka 7 minuter.

Anna Törrönen hoppas att deltagarna ska få uppleva kvalitativa möten i en lekfull inramning:

- Vi behöver träffas och utbyta idéer, få ansikten bakom titlarna, verken och utställningarna, och framför öppna kommunikationen mellan konstnärer och utställningsarrangörer. Att mötas på detta sätt kan ge konkreta resultat som utställningar och andra uppdrag, men även idéutbyten, kunskap och nätverk för framtiden.

Den spännande eftermiddagen avslutas med mingel med DJ Jaja Breaks.  Under minglet finns även en pop-up portfolioutställning!

Välkommen till pressinformation om det spännande evenemanget.

Tid:  27 november, 12.30-13.00

Plats:  Hörsalen, Karlsgatan 2, Västerås

Vid pressinformationen deltar några av konstnärerna samt arrangörer av evenemanget.

För frågor och ytterligare information kontakta:

Anna Törrönen, projektledare
anna.torronen@ltv.se, 072 154 15 27, 021-17 38 26 

Program

13.00 - 13.30 Registrering av deltagare

13.30 – 15.20  Speeddating.
OBS! För att värna om det viktigaste, att deltagarna får mötas, så undanbeds intervjuer under själva speeddatingen, även under byte. Mötet är kort och intensivt och konstnärerna har förberett sig enligt den angivna tidsramen.

15.30-17.00 Mingel med live DJ Jaja Breaks (fritt fram att intervjua deltagarna)


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl