2021-10-15 06:30Pressmeddelande

SMS-livräddning tillbaka efter pandemin

Måndagen den 18 oktober är SMS-livräddningen tillbaka i Västmanland efter pandemiuppehållet.  Det innebär att privatpersoner återigen kan larmas för att rädda liv om det inträffar ett hjärtstopp i deras närhet.

Ju tidigare hjärt-lungräddning startas och en hjärtstartare kopplas på, desto mer ökar chanserna att den som drabbats av plötsligt hjärtstopp överlever, säger Raimo Kesti, förvaltare, SMS- livräddare.

SMS-livräddning innebär att invånare som är över 18 år och har utbildning i hjärt-lungräddning registrerar sig som SMS-livräddare via en app i mobiltelefonen. Vid larm om ett misstänkt hjärtstopp söker systemet efter SMS-livräddare i närheten. De som accepterar vägleds till det misstänkta hjärtstoppet, eller via närmsta hjärtstartare om en sådan finns i närheten.

SMS-livräddningen pausades på grund av smittorisken i samband med pandemin.

Nu hälsar vi nya SMS-livräddare hjärtligt välkomna eftersom det behövs fler i Västmanland! Och de som är SMS-livräddare sedan tidigare bör uppdatera appen i sina telefoner, avslutar Raimo Kesti.

 

För mer information:

Raimo Kesti. Förvaltare, SMS- livräddare
Telefon: 021-17 57 41



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.