2020-12-14 12:00Pressmeddelande

Smittskyddsläkarens rekommendation: Avsluta höstterminen tidigare.

Smittskyddsläkaren rekommenderar grundskolorna i Västmanland att avsluta höstterminen senast den 18 december.

Den stora smittspridningen av covid-19 i Västmanland fortsatte även under förra veckan. Idag rekommenderar smittskyddsläkaren i Region Västmanland att grundskolorna i länet låter höstterminen sluta senast den 18 december.

Jag rekommenderar att skolor som har terminsavslutning under vecka 52 tidigarelägger den till senast den 18 december, säger Jan Smedjegård, smittskyddsläkare, Region Västmanland.

Syftet med beslutet är att minska risken för elever, lärare och övrig annan skolpersonal att smittas i skolan och sedan insjukna under jullovet med ev. behov av sjukhusvård under storhelgerna då vården sedan tidigare är högt belastad.

Jag vill också understryka hur viktigt det är att man, även när man är ledig, begränsar sina sociala kontakter och endast träffar några få personer, avslutar Jan Smedjegård.

Kontakt:

Jan Smedjegård. Smittskyddsläkare. Region Västmanland
E-post: jan.smedjegard@regionvastmanland.se
Tel: 021-17 51 21Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.