2023-09-06 14:27Pressmeddelande

Sjukhuset i Västerås får allt bättre betyg av AT-läkare

Västmanlands sjukhus Västerås får höga betyg av blivande läkare och placerar sig i år på nionde plats bland landets sjukhus i den AT-rankning som SYLF, Sveriges yngre läkares förening, genomför varje år. Förra året hamnade sjukhuset i Västerås på sextonde plats.

Västmanlands sjukhus Västerås har avancerat i rankningen i flera års tid nu, och det är ett gott betyg för den målmedvetna och långsiktiga satsning vi gjort på att utveckla AT-verksamheten, säger Maria Vosough, AT-chef och övergripande AT-studierektor.

Satsat på att stärka AT-ansvariga 

Varje år anställer Region Västmanland 48 nyutexaminerade läkare för Allmäntjänstgöring, AT. För att få en bred introduktion till läkaryrket arbetar de under 18 månader inom olika delar inom sjukvården – samtidigt som de handleds och vidareutbildas.

Vi har satsat mycket på att stärka AT-ansvariga för att det ska bli så bra handledning och stöd för utbildningsläkarna som det bara är möjligt. Regionen har en god utbildningskultur där AT-läkare värdesätts! säger Maria Vosough.

Små skillnader i toppen

Västmanlands sjukhus Västerås får det sammanvägda betyget 5,36 på en sexgradig skala. På första plats hamnar Hallands sjukhus Varberg med 5,89 följt av Hallands sjukhus Halmstad på 5,8.

Det är små skillnader i toppen och vi är så klart jätteglada att Region Västmanland kvalar in där. Det är extra roligt att det inte finns några större sjukhus över oss i rankingen, det är ofta svårare för orter med många AT-läkare att hamna högt upp i rankingen, avslutar Maria Vosough.

 

För mer information:

Maria Vosough, AT-chef och övergripande AT-studierektor

021 -17 59 30



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.