2020-11-05 15:14Pressmeddelande

Renovering för ökad vattensäkerhet kan påverka Västmanlands sjukhus Västerås under kommande helg

Helgen den 6-8 november genomförs renoveringsarbete av vattenledningarna i Västmanlands sjukhus Västerås, med syftet att sjukhuset ska bli mindre sårbart i händelse av ett vattenläckage. I samband med detta kommer vattnet att delvis stängas av vid olika tidpunkter.

- Vattnet kommer inte att stängas av under hela helgen, men vid vissa tidpunkter under arbetets gång kommer det att delvis stängas. Detta innebär bland annat att det kommer att finnas färre tillgängliga toaletter för patienter och anhöriga. Om man kan undvika att besöka sjukhuset från och med fredag kväll till söndag natt så är det bra. Om man måste dit är det bra om så få som möjligt följer med en patient, säger Martin Andersson, biträdande områdeschef, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, och projektledare för renoveringsarbetet.

Renoveringen innebär att vattenledningarna förses med avstängningsmöjligheter på olika ställen så att det blir flera vattensystem istället för ett enda sammanhängande.

- Vi har mycket gamla vattenledningar som hänger ihop som en helhet, vilket är alltför sårbart om något händer. Nu skapar vi avskilda sektioner av ledningar för att öka säkerheten, konstaterar Martin Andersson.

För mer information: 

Martin Andersson

Biträdande områdeschef

021- 17 35 84


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.