2023-08-31 09:12Pressmeddelande

Regionens styrande politiker har fullt förtroende för hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth

Klargörande mot bakgrund av pågående diskussioner i media. 

Hälso- och sjukvården står inför en betydande omställning i vilken Lars Almroth har en betydelsefull roll att spela. Vi har stora utmaningar i form av betydande ekonomiska underskott, kompetensförsörjning och ökat vårdbehov i en åldrande befolkning. Lösningen på våra utmaningar handlar om att omvandla hälso- och sjukvården genom att utveckla processer, arbeta smartare, bli oberoende av hyrpersonal, jobba tillsammans med kommuner och andra aktörer och inte minst nyttja digitaliseringens möjligheter. 

Vi har gett Lars Almroth ett tufft uppdrag och han måste få bygga det ledningsteam han anser sig behöva för att kunna leverera på uppdraget. I ledningen behövs samsyn om den nödvändiga färdriktningen som i sin tur bygger på dialog med politiker, chefer och medarbetare inom förvaltningen. Det handlar om en process där ledningen visar vägen, tar bort hinder men ibland också behöver ta svåra men välgrundade beslut.

Lars Almroth har på vårt uppdrag startat resan mot framtidens hälso- och sjukvård i Västmanland. Vi har fullt förtroende för hans förmåga och hans ledarskap för att lyckas.

Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personal och psykiatri, 021-481 89 72

Malin Gabrielsson (KD), regionråd med ansvar för specialistsjukvård, 021-17 40 55

Lina Eriksson (L), regionråd med ansvar för primärvård, tandvård, habilitering, 021-17 50 90


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.