2019-10-30 07:00Pressmeddelande

Regionen får en hållbarhetsstrategi!

Regionstyrelsen antog på tisdagen en hållbarhetsstrategi, som utgår från de globala målen i Agenda 2030, för Region Västmanland.

- Hållbarhetsstrategin kommer att öka kvaliteten i Region Västmanlands hållbarhetsarbete i stort och lyfta miljö- och klimatarbetet i en större kontext samtidigt som vi nu även sätter en tydlig prioritering kring de globala målen och Agenda 2030, säger regionrådet Magnus Ekblad (C).

Hållbarhetsstrategin inkluderar och lyfter samtliga delar i begreppet hållbarhet - miljö, social och ekonomisk hållbarhet. Den säkerställer även förutsättningarna för att det interna arbetet inom Region Västmanland ska bidra till en hållbar utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Hållbarhetsfrågorna är odelbara och genom hållbarhetsstrategin tydliggör vi hur Region Västmanlands arbete bidrar till måluppfyllelse av de Globala Målen i Agenda 2030.

I strategin tydliggörs även det sociala perspektivet - att Region Västmanland alltid ska utgå från alla människors lika värde och ansvarar för att människor ges möjlighet att ta del av sina rättigheter inom våra verksamheter. Att ha ett medvetet barnrättsperspektiv i Regionens förvaltningar och verksamheter blir centralt för arbetet framåt.

Sex av de sjutton globala målen prioriteras

I hållbarhetsstrategin pekas sex utav de totalt sjutton globala målen ut som prioriterade för Region Västmanland.

  • Hälsa och välbefinnande
  • Jämställdhet
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
  • Minskad ojämlikhet
  • Hållbara städer och samhällen
  • Bekämpa klimatförändringarna

För mer information kontakta:

Magnus Ekblad (C), regionråd
Tel. 072-153 04 77



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.