2022-11-16 07:15Pressmeddelande

Regionen: Arbetsmiljöpris för förebyggande av sjukskrivningar

Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer har utsetts till Årets hälsofrämjande arbetsplats inom Region Västmanland. Enheten vinner utmärkelsen bland annat för sin insats att fånga upp tidiga signaler på ohälsa, och för att arbeta förebyggande med sjukskrivningar. Prisutdelningen skedde på regionfullmäktiges sammanträde den 15 november.

Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer är ett gott exempel på kraften i att verka målmedvetet för en bättre arbetsmiljö. En mycket värdig vinnare! säger Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personalfrågor.

Delar av motiveringen till att priset 2022 gick till Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer:

 ” Årets vinnare arbetar kontinuerligt med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön och har med stöd av ett nära ledarskap hittat en struktur för att fånga upp tidiga signaler på ohälsa och arbeta förebyggande med sjukskrivningar. Tillsammans har de utvecklat arbetssätt som leder till att verksamhetsmål uppnås samtidigt som de skapar en god arbetsmiljö och förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. ”

Årligen sedan 2005

Regionen delar ut ett arbetsmiljöpris varje år sedan 2005 för att uppmärksamma arbetsplatser som arbetat med sin arbetsmiljö med goda resultat. Priset har även inneburit en möjlighet att uppmärksamma goda exempel på arbetsplatser som kommit långt i detta arbete. Vinnaren får 25 000 kronor som ska komma hela arbetsplatsen till nytta, ett diplom och blommor.

Prisjuryn består av en grupp av tjänstepersoner som tar fram förslag till beslut inklusive motivering –beslutet fattas av regionstyrelsen.

För mer information:

Malin Lohela Karlsson
HR-strateg Arbetsmiljö, medicine doktor
Telefon 021-17 62 59

 

Från vänster: Anna Brors Ulvemark, verksamhetschef, Jenny Berglund, enhetschef, och Stephanie Bruksgård (M), regionråd.  FÖTO: Region Västmanland.



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.