2020-03-16 16:02Pressmeddelande

Region Västmanland stänger tillfälligt ytterligare vårdverksamheter

Regional Särskild Sjukvårdsledning beslutade under måndagen att tillfälligt stänga ner ytterligare verksamheter med mycket stora patientflöden.

För att inte sprida smitta till patienter och till vårdens övriga verksamheter, minska materialåtgång samt frigöra personal kommer alla hälsokontroller tillfälligt stänga eller begränsas.

Hälsokontroller som berörs av tillfällig stängning:

Hälsosamtal för 50-åringar, gynekologiska cellprovskontroller och Hörselenheten som stänger för drop-in för patienter med hörapparater och istället inför tidsbokning. Bröstenheten hälsokontroller(mammografi) har enligt tidigare beslut stängt från och med 2020-03-16.

Delar av Barnhälsovårdsprogrammets besök skjuts upp tillfälligt eller genomförs via telefon alternativt Skype. Besök för nyfödda barn och barn som inte mår bra kommer att genomföras. Alla barn kommer erbjudas läkarbesök vid 4 veckors ålder. Besök som inkluderar vaccination kommer att genomföras till alla barn som är 6 veckor, 3 månader, 5 månader och 12-18 månader gamla så att alla barn får ett vaccinationsskydd som håller lång tid framåt.

- Vi har idag beslutat att tillfälligt stänga ytterligare vårdverksamheter i syfte att minska risken för spridning av Covid-19, minska materialåtgång och minska belastningen på sjukvården av vårdbesök som inte är av akut karaktär, säger Liselott Sjöqvist, Sjukhusdirektör Region Västmanland.

Den tillfälliga stängningen/begräsningen gäller från och med 2020-03-17.

Beslutet att stänga/begränsa verksamheter med hälsokontrollskaraktär kommer att prövas veckovis.

Berörda patienter med bokade besök kommer att kontaktas av vårdverksamheten.

Kontaktperson:

Liselott Sjöqvist. Sjukhusdirektör. Region Västmanland
Tel. 021-17 50 88



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.