2015-04-16 10:56Pressmeddelande

Problem att boka samtalstid hos Sala Väsby vårdcentral

null

Tekniska problem i landstingets telefonisystem innebär försenade återuppringningstider till invånare och patienter som ringt Sala Väsby vårdcentral för att boka återuppringningstid. Felsökning och arbete pågår för att lösa situationen snarast möjligt.

Invånare som ringer vårdcentralen för samtalsbokning ges möjlighet att uppge personnummer för vanligtvis snabbare hantering. Det är inte nödvändigt att göra det, tidsbokning är möjlig i alla fall och i nuläget uppmanas invånare avstå från att uppge personnummer då den funktionen berörs av rådande tekniska problem.

Landstinget Västmanland arbetar prioriterat med att lösa situationen men vi kan i nuläget inte säga när problemet beräknas vara åtgärdat, utan återkommer så snart ny information finns.


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl