2023-05-19 06:15Pressmeddelande

Pressinbjudan. Smittskyddsläkare Daniel Heimer: Antibiotikaresistens hotar både folkhälsa och sjukvård

Cancervård och vård av för tidigt födda är endast ett par exempel på insatser som skulle ha mycket svårt att fungera utan antibiotika. Den ökade antibiotikaresistensen i världen hotar grunden för modern sjukvård – och är samtidigt ett direkt hot mot folkhälsan. Bara i Europa dör 35 000 människor varje år på grund av infektioner där bakterierna blivit resistenta mot antibiotika.

Den 24 maj kan du som är journalist för andra gången träffa smittskyddsläkare Daniel Heimer och biträdande smittskyddsläkare Elisabeth Freyhult om aktuella smittskyddsfrågor under rubriken: Media möter smittskyddet i Västmanland.

Datum: Onsdagen den 24 maj 2023

Tid: Klockan 10.30

Plats: Grytlappen*, Västmanlands sjukhus Västerås ELLER digitalt: Länk till sändningen den 24 maj

Mötet tar cirka 45 minuter och innehåller både presentation och frågestund. Innehållet kan givetvis användas direkt som grund till artiklar, samt TV- och radioinslag.

Om du vill ha fördjupad information, eller en personliga intervju, så finns Daniel och Elisabeth tillgängliga direkt efter mötet – eller så bokar ni in ett senare tillfälle.

OBS! Du kan välja mellan att delta på plats i konferensrummet Grytlappen (vid Restaurang Höjdpunkten på sjukhusområdet) eller vara med digitalt Länk till sändningen den 24 maj Ingen föranmälan behövs!

Agendan:

  • Hotet mot antibiotikan
  • Möjlighet för media att ta upp övriga smittskyddsfrågor

Frågor: press@regionvastmanland.se

Konferensrummet Grytlappen ligger i ingång 18, samma ingång som Restaurang Höjdpunkten på sjukhusområdet.

Höjdpunkten

 


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.