2020-03-19 08:43Pressmeddelande

Pressinbjudan! Region Västmanland bjuder in till presskonferens

När: 19 mars kl. 15.00

Var: Regionhuset Ingång 4. Pressen möts upp i receptionen.

Karta: https://regionvastmanland.se/halsa-och-vard/hitta-vard/sjukhus/hitta-till-sjukhuset-i-vasteras/karta-over-sjukhusomradet-i-vasteras/

Region Västmanland förbereder sig nu för en sannolik kraftig ökning av patienter med luftvägssymtom. Det är av stor vikt att separera luftvägssmittade, oavsett om det föreligger misstanke om Covid-19 eller ej, från övriga patienter. Detta då vi har en pågående samhällsspridning av viruset.

En arbetsgrupp inom regionen har tilldelats ett uppdrag att skapa ett gemensamt säkert luftvägsspår som är separerat från vårdcentralerna i regionens fyra noder, Västerås, Köping, Fagersta och Sala.

I Västerås och Köping kommer luftvägsspåret vara öppet mellan kl. 8–23 alla dagar i veckan. I Fagersta och Sala planeras luftvägsspåret vara öppet mellan kl. 8–17.

Pressen hälsas välkommen till pressträffen i Regionhuset där hälso-och sjukvårdsledningen informerar om syftet med luftvägsspåren, hur dessa är tänkta att fungera i praktiken och vid vilket läge regionen bedömer att de ska tas i bruk

Vid pressträffen medverkar Områdeschef Akutsjukvård och Bitr. Hälso- och sjukvårdsdirektör Liselott Sjöqvist, Bitr. Hälso- och Sjukvårdsdirektör och Områdeschef Nära Vård Mattias Damberg. Smittskyddsläkare Jan Smedjegård medverkar på Skype. Efter presskonferensen ges möjlighet till individuella intervjuer. Jan Smedjegård finns tillgänglig för telefonintervjuer.

Ingen föranmälan krävs, medtag pressleg.

Välkomna!

Region Västmanland presskontakt:

E-post. press@regionvastmanland.se
Tel. 021-17 69 31



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.