2021-05-28 08:00Pressmeddelande

Öppen utlysning för konstnärer i interregionalt samarbete

Sex regioner går ihop och köper konst genom en öppen utlysning där det efterfrågas färdiga konstverk att köpa in till offentliga miljöer. I sommar har konstnärer bosatta i de sex regionerna möjlighet att skicka in förslag på konstverk för inköp.

Med utlysningen kan vi utveckla våra arbetssätt och befintliga kanaler för inköp av konst och samtidigt skapa nya möjligheter för konstnärer i våra regioner. Dessutom får vi en uppdaterad bild av konstnärskap i Sveriges mittregioner, säger Karin Maingourd, verksamhetsutvecklare konst i Region Västmanland.

Med en önskan om att få större spridning i inköpen till konstsamlingarna samarbetar regionerna Västmanland, Gävleborg, Sörmland, Uppsala, Värmland och Örebro län för att nå ut till fler konstnärer. Regionerna bjuder in till en öppen utlysning för yrkesverksamma konstnärer i länen. Det innebär att konstnärer genom en och samma ansökan har möjlighet att bli inköpta av flera regioner och bli representerade i offentliga konstsamlingar.

Utlysningen är öppen under sommaren

Utlysningen riktar sig till yrkesverksamma inom bild och form som är bosatta i någon av de sex regionerna. Ansökan är öppen 1 juni – 8 augusti 2021. Det finns ett antal kriterier som ska uppfyllas för att kunna vara med i utlysningen. Se alla kriterierna och mer information på Region Västmanlands webb. 

Kontakt:

Karin Maingourd. Verksamhetsutvecklare konst. Region Västmanland.
E-post: karin.maingourd@regionvastmanland.se
Tel: 021-481 85 88

Digital pressträff

Välkommen att anmäla dig till vår digitala pressträff. Pressen bjuds in till en digital träff med initiativtagarna från samtliga regioner för att ställa frågor.

Tid: 10 juni 2021 kl. 14.00

Anmälan till: konst@regiongavleborg.se senast den 9 juni 2021.


Ämnen: Kultur

Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.