2022-02-16 12:31Pressmeddelande

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör från 1 juni

Lars Almroth, ny hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västmanland.Lars Almroth, ny hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västmanland.

Lars Almroth blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västmanland från 1 juni i år. Han efterträder Håkan Wittgren som går i pension i juni.

Lars Almroth har en diger bakgrund inom hälso- och sjukvården. Han är i grunden barnläkare och har disputerat i internationell hälsa. Han har stor erfarenhet av såväl strategiskt som operativt chefs- och ledarskap, från förstalinje-ansvar och verksamhetschef till sjukhuschef. Lars Almroth har också varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge.

Jobbat med framtidsfrågor i Skåne

Närmast har han varit chef för framtidskontoret i Region Skåne. I den rollen har han lett arbetet med Region Skånes strategi för att utveckla hälso- och sjukvården till att möta framtidens behov, med fokus på bland annat nära vård, förebyggande och hälsofrämjande arbete samt digitalisering. Utöver detta har Lars Almroth också lett samverkansarbetet med kommunerna i Skåne.

Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Lars Almroth. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar och har många spännande framtidsfrågor att hantera, och Lars har den bakgrund och erfarenhet som vi tycker behövs för att leda arbetet utifrån den riktning som politiken ger oss, säger regiondirektör Anders Åhlund.

Spännande framtidsfrågor

Jag ser fram emot att börja mitt uppdrag i Västmanland. Jag vet vad rollen innebär från min tid som hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge. Jag har arbetat med många spännande framtidsfrågor i mitt nuvarande uppdrag i Skåne, och det är erfarenheter som jag tar med mig. Västmanland är på gång med många framtidsfrågor och jag hoppas kunna bidra till att förverkliga dessa, för att trygga hälso- och sjukvården för västmanlänningarna, säger Lars Almroth.

 

För mer information:

Anders Åhlund

Regiondirektör

Tel. 021- 17 45 01Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.