2020-09-30 12:18Pressmeddelande

Ny forskning- och innovationsstrategi för Region Västmanland

Regionstyrelsen har beslutat om en ny forskning- och innovationsstrategi för Region Västmanland. Engagemanget ska bli mer långsiktigt och strukturerat med utgångspunkt i verksamheternas och samhällets behov.

- Det här är ett viktigt och efterlängtat beslut. Vi har jobbat målmedvetet för att utveckla och stärka arbetet med forskning- och innovationsfrågorna. Nu tar vi ett kliv framåt för att skapa bättre struktur och förutsättningar, säger Agne Furingsten (L), regionråd med ansvar för forskning och innovation.

Forskning- och innovationsstrategin är indelad efter fem insatsområden: samarbeten och samverkan, infrastruktur och innovationskapacitet, kunskapsuppbyggnad, förutsättningar och resurser, internationell attraktivitet och konkurrenskraft.

- Insatsområdena speglar regionens breda uppdrag där vi står på två ben med hälso- och sjukvård och regional utveckling. Arbetet med forskning och innovation innefattar numera bägge delar och innebär en tydlig förändring från tidigare, säger Agne Furingsten (L), regionråd med ansvar för forskning och innovation.

För mer information: 

Agne Furingsten (L), regionråd med ansvar för forskning och innovation

E-post: agne.furingsten@regionvastmanland.se

Tel: 021-17 50 54

 

 


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.