2021-05-21 07:29Pressmeddelande

Nu får cirka 10 000 västmanlänningar möjlighet att svara på hur de upplevt sjukhusvården

Nu erbjuds cirka 10 000 västmanlänningar att svara på en enkät om hur de upplevt sitt vårdbesök på sjukhus. Frågorna gäller sjukhusbesök i Västmanland under mars och april i år.

–Det är en chans för den som varit patient att påverka och ge återkoppling direkt till hälso- och sjukvården, säger Lotta Rajahalme, utredare inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Region Västmanland.

Region Västmanland deltar tillsammans med resten av landets regioner i Nationell Patientenkät, NPE, för att fånga patienters upplevelser av vården på sjukhus. Samordnare är Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

NPE är en av de största undersökningarna som Region Västmanland genomför på området.

– De som får möjlighet att svara väljs slumpmässigt och får hem ett brev vecka 20, alltså den 17 till 21 maj, med en inbjudan att delta, säger Lotta Rajahalme.

Genom att delta i NPE får patienter möjlighet att berätta om och svara på frågor om sina erfarenheter och upplevelser av vården. Resultaten används för att förbättra och utveckla vården utifrån ett patientperspektiv. Resultaten ger också underlag för jämförelser mellan vårdenheter, samt är ett redskap för styrning och ledning.

– Vi hoppas att så många som möjligt som får brevet tar sig tid att svara på enkäten. När fler engagerar sig skapas det förutsättningar att förbättra vården för alla, avslutar Lotta Rajahalme.

Det är enkelt att svara på enkäten online, och självklart är svaren anonyma!

Enkäten finns översatt till flera språk.

Mer information: patientenkat.se

Kontakt:

Lotta Rajahalme

Utredare, Planerings- och utvecklingsstaben

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Region Västmanland
Tel. 021-17 59 49  
E-post. lotta.rajahalme@regionvastmanland.se

 


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.