2023-12-12 10:30Pressmeddelande

Niklas Källman – ny programchef för Västerås nya akutsjukhus

Niklas Källman blir ny programchef för Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås. Han har varit involverad i byggprogrammet sedan 2019 som projektchef samt biträdande programchef och är idag tillförordnad programchef.

Att bygga ett nytt akutsjukhus innebär ett stort ekonomiskt åtagande, men nödvändigt för att kunna erbjuda västmanlänningarna en bra vård framåt, som tar tillvara de möjligheter som nytt arbetssätt, nya medicinska framsteg och ny teknik skapar. Med Niklas Källmans erfarenhet och kunnande så känner jag mig trygg i att vi har de bästa förutsättningarna för att bygga ett nytt akutsjukhus, säger Maria Linder, tillförordnad regiondirektör.

Med en ökande befolkning i länet där fler blir äldre behöver regionen kunna möta patienternas framtida vårdbehov, genom att erbjuda vård med nya tekniska lösningar i nya sjukhuslokaler. Det är också viktigt att kunna erbjuda en fortsatt bra arbetsmiljö för regionens medarbetare. Därför uppför regionen ett nytt akutsjukhus i Västerås. Byggnationen av det nya akutsjukhuset, etapp 1, startade november 2022. Planering pågår av etapp 2, en vårdbyggnad främst för diagnostik. Budgeten för byggnader och utrustning i etapp 1 är 6,8 miljarder kronor. Det nya akutsjukhuset är regionens hittills största byggnadsinvestering, som är planerad att ta emot den första patienten år 2030.

Niklas Källman har varit involverad i programmet sedan 2019 som projektchef och biträdande programchef och idag är han tillförordna programchef. Niklas har en genuin bakgrund inom byggbranschen och har även varit involverad i andra sjukhusbyggen.  

Jag ser fram emot att ta mig an uppdraget, och fortsätta i den riktning som redan är utstakad. Jag har duktiga medarbetare med rätt kompetens för att hantera alla frågor som uppförandet av ett nytt akutsjukhus innebär. Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med vården och politiken för att vi tillsammans ska skapa ett modernt akutsjukhus med patientens bästa i fokus, säger Niklas Källman.

För mer information

Maria Linder, tillförordnad regiondirektör

Telefon 021-17 65 73
Mobil 0721-53 05 31
(Tillgänglig 12/12 kl 12.00-16.00)

För mer information om nytt akutsjukhus Västerås

https://regionvastmanland.se/akutsjukhusetvasteras



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.