2014-09-04 09:05Pressmeddelande

Livsstilsskola lyckad satsning

null

Det framgår av den utvärdering som Psoriasisförbundet i Västmanland gjort. Förbundet som genomfört skolan skriver i sin rapport att ”behovet av mer kunskap till psoriasissjuka är tydligt och kursen ger deltagarna bättre möjlighet att hantera sin sjukdom.”
Eller som en av deltagarna skrev i sin utvärdering: ”Som nyinsjuknad var detta det bästa som kunde hända både i min acceptans för min sjukdom och för mina anhöriga.”

Landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S) är nöjd. - Det är tillfredsställande att satsningen på en livsstilsskola är uppskattad av deltagarna. Med skolan har vi möjlighet att nå alla patienter som drabbas av psoriasis och liknande sjukdomar, säger hon.

Livsstilsskolan omfattar sex kursdagar och innehåller föreläsningar av läkare och hälsovetare, erfarenhetsutbyte och prova-på-aktiviteter.

Landstinget bidrog med 100 000 kronor under 2014.

För mer information kontakta:

Denise Norström, landstingsstyrelsens ordförande (S)
021-17 46 77


 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl