2014-11-12 14:34Pressmeddelande

​Landstingets satsar på elbil

null

Landstinget har fått sin första elbil. Det är Landstingsservice Drift som köpt in bilen - en Renult Kangoo med batteridrift.

- Elbilar är en del i omställning till en fossilfri fordonsflotta hos Landstinget Västmanland. Vi satsar på biogasbilar men nu kommer också den första elbilen, laddad med grön el för att minska landstingets klimatpåverkan, säger Andreas Porswald, nytt landstingsråd (MP) med ansvar för miljöfrågor.

Även landstingets driftchef Stefan Faleke är nöjd.

-Vi har sett över våra serviceresor och ser att vi kan använda oss av en elbil inom vårt driftområde Västerås. Det känns bra att vi inom landstinget kan bidra till att minska utsläppen koldioxid som är en av våra tuffaste utmaningar, säger han.

Till det yttre skiljer sig elbilen inte från andra skåpbilar. Nyheterna finns under karossen. I stället för en förbränningsmotor och bensintank har Renault Kangoo ZE en elmotor och ett litiumjon-batteri under golvet.

Vid normal körning beräknas den faktiska räckvidden till mellan 80 och 125 km, vilket räcker väl för hur bilen ska användas.

Bildtext:

Leif Lidström, fordonsansvarig inom landstinget, överlämnar nycklarna till driftchef Stefan Faleke.

För mer information kontakta:

Stefan Faleke, driftchef
021-17 59 76

Andreas Porswald, landstingsråd (MP)
021-17 45 35


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl