2016-10-18 10:46Pressmeddelande

Landstinget Västmanland bäst på offentlig kommunikation

null

För första gången någonsin har vinnaren av priset Megafonen korats. Priset delas ut till den kommunikatör inom offentlig sektor (stat, kommun, landsting, region eller offentligt ägda bolag och verk) som särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikations- och informationsuppdrag. Priset är instiftat av affärstidningen Offentliga Affärer och årets vinnare är Jonas Wallin på Landstinget Västmanland för arbetet med arbetsgivarkommunikation.

- Det är såklart jätteroligt och hedrande att bli uppmärksammad av en inom kommunikationsområdet kompetent jury. Speciellt då de övriga finalisterna tävlade med väldigt spännande projekt. Priset är en lagvinst till oss i den arbetsgrupp från bland annat Kommunikation och HR som på olika sätt har bidragit till våra goda resultat. Det här ska vi vara stolta över.

Motiveringen lyder:

Vinnaren av Megafonen 2016 har skapat goda resultat kring verksamhetens kommunikations- och informationsuppdrag. Deras förändringsresa har bidragit till framgångar för flera förvaltningar inom organisationen och gynnat deras tillväxt.

Det vinnande förslaget har trots samma budgetramar visat effekten av god kommunikation. Genom att stärka sitt varumärke och skapa stolthet bland medarbetarna har de bevisat att deras kommunikation är avgörande för organisationens framgång. Förslaget är ett föredöme för Sveriges offentliga kommunikatörer.

- Det här ger oss ytterligare ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll och att vårt fokus på att arbeta smartare och mer resurseffektivt verkligen fungerar. Jag är otroligt stolt över att vi på kort tid har kommit så långt, det här priset är inte slutkvittot utan början på något ännu större.

Priset delades ut 12 oktober under konferenserna eFörvaltningsdagarna och Publikoms bankett i Stockholm av Juan Navas, kommunikationsansvarig på Sveriges Kommunikatörer.

I juryn för Megafonen satt Sveriges Kommunikatörers vd Cecilia Schön Jansson, Helene Hellströmer (DIK), Karin Schollin (Prime Group), Bo Höglander (Offentliga Affärer), Urban Nilsson (Publikom) och Peter Ljungbro (Hexanova Events).

Övriga nominerade till priset var representanter från: Göteborgs Universitet, Kils kommun, Statens Maritema Museer, Region Gotland, Vallentuna kommun, Uppsala kommun, Göteborgs Stads Upphandlings AB

För mer information kontakta:

Jonas Wallin
021-174217
jonas.wallin@ltv.se


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl