2014-01-30 15:12Pressmeddelande

Landstinget går med i Samhällskontraktet

null

Landstinget Västmanland ska ansluta sig till Samhällskontraktet – ett fördjupat samarbete mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun och Västerås stad för att stärka utbildning, forskning, innovationer och utveckling.

- Landstinget har redan i dag ett fungerande samarbete med olika aktörer i regionen. Exempelvis finansierar vi två doktorandtjänster på Mälardalens högskola, vi samarbetar med Robotdalen om innovationer och diskuterar en utveckling av samarbetet inom hälsoteknikområdet. Inom Samhällskontraktet kan de olika delarna samordnas samtidigt som samverkan fördjupas, säger landstingsrådet Hans Jansson (V).

Samhällskontraktet startades 2009. Visionen är en stark region som skapar värde för individer, organisationer och företag genom aktivt lärande i innovativt och förtroendefullt samspel.
Mälardalens högskola, Västerås stad och Eskilstuna kommun har nyligen ingått ett avtal för ytterligare fyra år, 2014-2017. Samtidigt inbjuds landsting och fler kommuner att delta.

Landstingsstyrelsen diskuterade på onsdagen frågan och beslutade att landstinget ska ansluta sig till Samhällskontraktet från halvårsskiftet 2014.

För mer information kontakta:

Hans Jansson, landstingsråd (V) 021-17 59 90


 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl