2014-03-17 13:48Pressmeddelande

Krav-certifierad mat till patienter i Västmanland och Uppsala län

null

Krav-certifierad mat till patienter i Västmanland och Uppsala länKost är från och med i år Krav-certifierat för tillagning av mat till patienter. Under 2013 var andelen ekologiska inköp 32,5 procent vilket betyder att Kost med god marginal klarar gränsen på 25 procent Krav-godkända råvaror.- Vi har under senare tid arbetat målinriktat för att öka andelen ekologiska livsmedel i vår verksamhet. I dagsläget köper vi bland annat kött, fisk, mejeriprodukter, ris, potatis och frukt som är ekologiskt producerade, säger Sarah Hornwall, ansvarig för kvalitetssäkringen inom Kost.

Varje vecka tillagar Kost cirka 25 000 portioner mat, främst handlar det om mat till patienter på sjukhusen i Landstinget Västmanland och Landstinget i Uppsala län.

- Nu har vi siktet inställt på att nå nästa nivå som är 50 procent Krav-godkända råvaror. Vår bedömning är att vi kommer att vara en bra bit på väg under sommaren 2014.

För mer information kontakta:

Sarah Hornwall, kvalitetssäkring, Kost
021 - 17 30 42, sarah.hornwall@ltv.se

Kost är en samverkan kring mat mellan Landstinget Västmanland och Landstinget i Uppsala län. Varje vecka lagar vi nästan 25.000 portioner mat där huvuduppgiften är att leverera patientmat till sjukhusen i båda landstingen. Dessutom bedrivs en rad andra verksamheter som livsmedelsleveranser, restauranger, catering och drift av avdelningskök.

 
Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl